vineri, 17 octombrie 2008

A Love/Hate Relationship

"So why did you choose Brussels?"
"It's a great city if you don't mind the weather so much"
"And the dog poo - the poo still defeats me!!!"

Draga Bruxelles,

Ne stim deja de vreun an jumate, iar in ultimul timp parca am inceput sa te cunosc mai bine. De aceea, hai sa vorbim cinstit.

Unu: nu sunt eu prea simandicoasa, dar puti, zau asa! Puti in metrouri si in majoritatea mijloacelor de transport, puti in locuri in care nici nu imi imaginam ca poate sa puta vreodata! Esti marele doamn european, asa ca te rog, incearca sa faci un upgrade la igiena personala!

Doi: esti plin de (scuze) cacat - la propriu! In drum spre facultate fac raliuri care imi solicita la maxim mobilitatea subreda. Nici macar cainii tai, mai Bruxelles-ule, nu au rusine! Nici in Piata Unirii in Timisoara, unde sunt sute de porumbei, nu e asa de mizerabil asfaltul.

Trei: Ai de toate si nu ai nimic. Toate natiile lumii le tii sub aripa protectoare, dar ce-ai facut mai cu belgienii, ca nu-i vad! si pe cei pe care ii vad mai bine nu i-as vedea! Cel mai mare neajuns al meu este insa ca imi interzici si luxul de a barfi oamenii pe strada, pentru ca la 2 pasi de mine sigur se afla un conational, aruncandu-mi priviri dezaprobatoare!

Patru: Esti vesnic gri! Din octombrie pana la sfarsitul lui martie nu catadicsesti sa dai putin soare! Eu sunt ferm convinsa ca in curand voi reveni la cultul nordic pentru soare! voi oferi jertfe (am eu pile la macelarie) soarelui, doar-doar il conving sa ma incante putin cu prezenta lui!

Cu toate astea, sa stii ca mi s-a facut drag de tine! Ai niste cartofi prajiti divini, de ciocolata ce sa mai zic! Si gaufrele, vai! Imi place de tine pentru ca nu ma menajezi din niciun punct de vedere, dar la capitolul mancare esti exceptional!

4 comentarii:

Anonim spunea...

Ce pot sa spun, la faza cu mirosul... Flavia, iti aduci tu aminte de verile in tramvaiele 1, 2, 4, 5! in care tot conationalii nostri fac o atmosfera incendiara prin mirosul lor si cel al lubenitei fermentate? Iti aduci tu aminte de colegii nostri de sub poduri, din canale care ne invioreaza ziua cu o supradoza de aurolac?
Cat despre mizerie, nu cred ca in Timisoara porumbeii din piata Operei sau Unirii sunt cei care fac orasul asta sa arata groaznic din cauza mizeriei.
Traiesc cu impresia ca nu iti aduci aminte de Timisoara in toata splendoarea ei.

Flavia spunea...

da, e adevarat ce spui! numai ca eu am dat doar un exemplu cu Timisoara, nu incercam sa fac o comparatie intre cele 2 orase. Mi se pare totusi ca in orasul european de referinta ar trebui sa fie mai putin caca de caine pe strada!
Plus, promit, pe viitor, un post cu partile bune ale orasului!

Kinley spunea...

Flavia chiar te rog, aveam de gand sa-l vizitez si dupa postul asta parca nu mai imi vine. L-am trecut asa pe la coada listei... poate reusesti sa-l reabilitezi :)

Flavia spunea...

@kinley: Bruxelles-ul e un oras foarte frumos, Grand Place-ul si in general centrul Bruxelles-ului este printre cele mai frumoase zone din Europa! postul acesta era un fel de rambling, al unei studente care vede si ce e frumos, si ce e mai putin frumos din orasul in care traieste! Daca aveai in plan sa vii in Bxls, please do! caliratile orasului sunt mult mai multe decat cele cateva defecte pe care le-am enumerat!!