sâmbătă, 18 octombrie 2008

Domnu' Doctor, ma doare capul!

Rectorul facultatii de Medicina 'Victor Babes' a declarat zilele astea ca medicinistii sunt slab pregatiti!
SHOCKER!!!
Sa se fi trezit D0mnul Dragulescu abia acum, dupa o lunga perioada de hibernare? Sa fi inteles el abia acum ca 'a face medicina' nu mai are prestigiul pe care il avea odata? Cand parintii mei au dat la medicina, erau 10 candidati pe loc, poate si mai mult. Acum raman locuri neacoperite, iar ultima medie de intrare este chiar media de trecere. Si rectorul ce face? Rectorul da vina pe studenti! Sa se fi schimbat natura umana si capacitatea de asimilare a informatiei asa de mult in cateva decenii incat sa se ajunga la situatia de fata? Sa fim seriosi! De ce nu face el mare tam-tam despre profesorii din subordinea lui? De ce este asa grabit in a acuza studentii, si nu ataca adevarata cauza: S-P-A-G-A! De ce nu vorbeste despre profesorii care accepta ca viitori medici, de a caror cunostinte si experienta depind vietile multor oameni, sa le umple valizele cu sute si mii de euro? De ce nu vorbeste despre profesorii care nici nu mai au decenta de a pastra aparentele si cer studentilor, fara rusine, sa le cumpere de toate, de la aparate electrcasnice pana la bijuterii?
Studentii sunt la fel cum erau pe vremea parintilor mei. Poti sa acuzi tinerii proaspat intrati la o facultate, cand institutia in sine le ofera diplome in schimbul unor sume generoase? Cine are, se duce frumos cu plicul doldora de bani, si cine nu are, traieste cu frustrarea ca eforturile depuse nu au nicio valoare intr-o facultate care de mult nu se mai respecta.
Si atunci nu mai trebuie sa ne plangem de coruptia din spitale - doctorii continua sa faca ce au invatat pe bancile facultatilor! De aceea, de multe ori, medicii stau neputinciosi si se scarpina in cap, nestiind ce tratament sa dea pacientului - la cine sa se duca acum cu plicul ca sa afle raspunsul?
Asa ca, Domnule Dragulescu, daca tot vorbim de incompetenta, haideti sa vorbim de incompetenta dumneavoastra, de practici pe care dumneavoastra le permiteti! Dar stiu prea bine, ca dintotdeauna a fost mai usor sa arati cu degetul spre altcineva decat sa iti repari propriile greseli!

Niciun comentariu: