joi, 13 noiembrie 2008

Quickies imbibate de ura :)

Eu am - dupa cum probabil ati observat deja- foarte multe pet peeves. Printre lucrurile care ma enerveaza cel mai tare este intrebarea 'Ce mai faci?'. Cand o aud, fac icter. Ma enerveaza ca oameni pe care ii vad o data pe an, sau nici atat, cand ne intalnim pe strada, ma intreaba ce mai fac cu asa un entuziasm, ca daca nu as stii mai bine, as crede ca intrebarea lor provine dintr-o sincera curiozitate. De ceva timp cochetez cu un experiment: cand ma voi confrunta cu odioasa intrebare, sa il iau pe respectivul curios de mana si sa incep sa ii povestesc cu lux de amanunte viata mea de cand nu ne-am vazut, asa, cat sa umplu jumatate de ora - sa vedem daca s-ar mai hazarda sa mai puna intrebarea a doua oara!
Next :)
Urasc oamenii care sunt asa increzatori in fortele proprii si asa de opinionated incat atunci cand imi intra in raza vizuala ma apuca instant ametelile si repulsia. Este ok sa nu te urasti si sa ai o relatie sanatoasa cu propria persoana - dar pentru persoanele care emana dragoste de sine prin toti porii nu am nicio mila!
Next!
Oamenii ultra toleranti! Discutam cu Andreea despre toleranta si a avut ea dreptate cand a zis ca toleranta e o forma de indiferenta! Ok, tolerez ca tu crezi ca razboiul in tara X e justificat, chiar daca eu nu cred ca e justificat. Dar, daca esti prost de crapa pamantul sub tine si se despica cerul deasupra ta, o sa imi bat joc de tine cu o pofta de nedescris! Jos toleranta!
Next!!!
Copiii - lasa-ma domnule-n pace ca sunt ca niste ingerasi! Bine spunea Blaga in Aforisme: 'Copilaria este cea mai nevinovata, cea mai ingereasca, cea mai cereasca, dar in acelasi timp si cea mai imorala, cea mai perversa si cea mai sadica varsta a omului.' Copiilor nu le pasa, in general, de nimeni si de nimic. Daca ei insisi sunt fericiti, lumea lor este perfect rotunda. Iar cand ceva le dezechilibreaza lumea, all hell breaks loose. Evident, generalizez - insa cine vrea sa sara cu gura la mine ar trebui sa se gandeasca daca exista multi copii de 5 ani la care le pasa ca Gigel de la etajul patru si-a rupt mana, atata timp cat ei au primit cadou cel mai tare joc XBox!
And finally!!!
Tehnologia. Dar vreau sa ma fac bine inteleasa (aviz amatorilor Victor!!!): Inovatiile care ar trebui sa ne faca viata mai usoara, ne creeaza in prima instanta dependenta (mobilul, internetul, televizorul), iar cand ne e lumea mai draga, ne lasa balta. De cate ori nu vi s-a intamplat sa nu aveti semnal FIX cand trebuia sa vorbiti ceva urgent cu cineva. Sau in ziua in care v-ati facut special timp ca sa stati relaxat pe net sa vi se strice computerul, sau internetul sa mearga ca in anul 2000, cand toti aveam conexiune dial-up. In ultimii doi ani, nimic nu m-a intristat si enervat in asa masura ca laptopul: ba mi s-a stricat incarcatorul, ba a slabit bateria, ba nu mi se aprindea ecranul, ba mi se bloca o tasta. I mean come on, give me a break!
Uff, ce bine a fost. Am scos tot ce era venin in mine. Urmatoarea sesiune - peste o luna!

2 comentarii:

Radu S spunea...

vezi ce fain e sa ai blog? :))

Anonim spunea...

Ok, as adauga la situatia in care vrei sa dai telefon si n-ai semnal, si situatia in care vrei sa suni pe cineva si are telefonul inchis jumatate de zi pentru ca a pornit la facultate cu bateria goala!! Da, Flavia, ai dreptate, tehnolgia e o chestie enervanta atunci cand nu ne dam seama de punctele ei slabe.