miercuri, 5 noiembrie 2008

I have a dream :)

Nici Martin Luther King in visul sau nu a indraznit sa se gandeasca ca va veni aceasta zi. Black children holding hands with white children e una si un presedinte negru peste toata America e alta.
Votul de ieri inseamna pur si simplu ca americanii s-au saturat de Bush si cei ca el, de republicanii insetati de razboi si protectori ai milionarilor in defavoarea omului de rand. Daca ma intrebati pe mine, s-au trezit foarte tarziu. Adica, nu stiu, zic si eu, chiar le-a trebuit atatea razboaie, atatea balbaieli si extra o criza financiara care a afectat toata lumea (si inca afecteaza) ca sa se trezeasca la realitate? Ma rog, sa fim multumiti ca in sfarsit au ales corect.
Americanii au reusit sa ajunga a long way de la sclavagism la presedintele de culoare Barack Obama.Toti negrii discriminati(sau nu) au fost ieri recompensati.Poze si videouri cu persoane de culoare plangand de fericire gasesti astazi peste tot. Sa ne fie un semnal de alarma si pentru situatia din Africa, daca nu cer prea mult.
Barack a promis Change! Schimbarea de care americanii si noi toti avand in vedere puterea SUA aveam nevoie. Si poate, tocmai pentru ca are o culoare diferita, a simbolizat mai bine schimbarea. Wild guess.
"If there is anyone out there who still doubts that America is a place where all things are possible...tonight is your answer." (Obama)

Cat despre McCain, nu pot sa spun decat ca e mult mai bine pentru el ca nu a castigat, desi nu isi da seama. E destul de batran, mai bine se relaxeaza cu familia si isi traieste batranetile cum se cuvine. Mai bine sa se preocupe de problemele de reumatism, sa viziteze tarile calde,etc decat sa invadeze alte tari sau sa nu doarma noaptea pentru probleme economice. Sincer, nu ii port pica, nu am nimic cu el in mod special, ce ma speria pe mine mai mult era ca Sarah Palin ar deveni vice-presedinte. O femeie ca ea, You batcha! ca nu putea avea o asa mare putere. Prostia, ignoranta si brutalitatea atribuita to the white American erau la ea duse la extrem.
Mi s-a parut frumos modul in care McCain si-a acceptat infrangerea. Cel mai mult mi-a placut:
"Today, I was a candidate for the highest office in the country I love so much. And tonight, I remain her servant." (McCain)

In concluzie, Obama BRAVO!, McCain, o batranete linistita si Sarah Palin SUCK THAT!!!

Niciun comentariu: