miercuri, 2 septembrie 2009

“For my part I know nothing with any certainty, but the sight of the stars makes me dream.”

Nu am mai scris de mult timp. In afara de postul de la Costinesti... cam pauza de mai mult de o luna cred. Spre bucuria mea avem un blog 2 in 1 asa ca flavia avut responsabilitatea de a nu a lasa blogul in paragina.adevarul e ca am inceput de mai multe ori um post pe care l-am sters ultrerior pentru ca nu mi se parea interesant subiectul sa fie postat. In plus, viata mea a fost such a mess in unele privinte incat numai la blog nu am putut sa cuget.
DAR! Sunt bine, sunt echipata cu forte noi (si pentru viata in general si pentru blog!),am ajuns in Olanda, unde o sa petrec cel putin un an de acum incolo si vreau sa va povestesc!
O sa o incep cu descrierea unui feeling care ma marcheaza de fiecare data cand ma mut intr-un loc nou. De nascut m-am nascut la Orsova, in clasa a 4-a m-am mutat in Timisoara, apoi la facultate am plecat un an in Germania si doi ani la Bruxelles ca sa ajung eventually in Olanda la masterat. Who knows what will come next. Oricum, ideea e ca nu imi este greu sa ma mut intr-un loc nou. De fapt, imi place, imi este chiar frica ca nu imi vine sa ma settle down niciunde, imi place sa ma mut asa din tara in tara. Dar...cine stie... De fiecare data cand m-am mutat intr-un loc nou am avut un feeling special. Doar cei care s-au mutat altundeva poate l-au simtit. Prima data cand vezi orasul, te uiti la locuri cu o curiozitate speciala, te uiti si realizezi ca locurile astea o sa iti fie foarte familiare, ca o sa faca parte din romanul vietii tale, ca o sa aiba o importanta pentru tine (mai mica sau mai mare). Stii ca o sa conteze dar nu stii in ce fel, nu poti decat sa iti imaginezi.Dar sentimentul asta nu e neaparat ceva placut, simti si un pic de groaza (oare ma descurc? oare o sa imi placa aici?ce ne facem Flavia??? Ce ma fac fara Flavia?? etc), si un pic de nerabdare si tot asa....dar cred ca cel mai mult intervine speranta - ca o sa fie frumos, ca o sa fie de neuitat. Sute de intrebari care o sa isi aiba raspunsul in perioada in care vei locui in locul respectiv. Cum spunea Loredana Groza pe vremea cand nu se credea Madonna Romaniei si canta la Mamaia: peste noi rasare, semnul de intrebare, oare ce va fi? Ceeee Vaaaa fiiiiiiiiiiii??:) Eu am avut noroc si de locuri foarte, foarte frumoase, care dupa cum e si normal pot sa inspire numai sperante si vise frumoase. Bineinteles ca lucrurile o sa stea altfel, o sa ai parte de lucruri frumoase cand nici nu te astepti si o sa te dezamageasca locuri care pareau cu mare potential. De exemplu in Bruxelles, nu m-as fi gandit niciun moment ca unul dintre cele mai frumoase momente se vor petrece intr-o statie de metro. Imi amintesc cand a venit Victor in septembrie anul trecut in Bxl. Eu veneam de la statia Petillon, de la un coleg, el de la Etangs Noir de la sora lui. Si ne-am intalnit la mijlocul drumului la statia de metro Arts Loi. Cand l-am revazut am simtit ca nu pot sa fiu mai fericita ca atunci nicicum, nicicand si mai ales niciunde :). Si momentul ala o sa mi-l amintesc cred ca toata viata, asa ca statia aia de metro o sa fie mereu speciala. Ma rog, acum daca las putin romantismul la o parte, statia aia clar o sa imi ramana in minte forever pentru ca acolo schimbam mereu legatura spre faculta si mereu pleca metroul fix din fata noastra asa ca... :)) Ideea pe care vreau sa o subliniez este ca... am uitat ideea pe care vream sa o subliniez :)))
Sa trecem atunci la alta idee :)
Am plecat de pe aeroportul din Timisoara cu ideea clara de a imi face viata frumoasa in Olanda. Cel mai important pas l-am facut pana acum a fost in Viena in aeroport, unde mi-am cumparat un parfum nou nout, unul pe care nu l-am mai folosit niciodata! Am lasat Miracle-ul in trecut, desi inca imi este foarte drag, dar am zis, tara noua, viata noua, PARFUM NOU. Noul parfum din inima mea este CHLOE, e divin, divin! M-am obisnuit repede cu el, dimineata, cand ma trezesc si il simt impregnat in piele si in par, ma infior de fericire :)
The new eponymous eau de parfum by Chloe is quite a departure from the once-popular tuberose composition of the same name. A light and fresh yet seductively strong and self-possessed scent, the new Chloe fragrance is in no way its predecessor's timid younger sister. Just like all Chloe's bold, arty and free-spirited designs, the fragrance is feminine in a rather non-traditional, not all-out-girly way. Its accords expertly play against each other and they seduce the audience by being both elegant and daring at the same time. The fragrance is very versatile, it is intended for everyday use and is more than suitable for becoming someone's unique signature scent. Chloe edp was launched in 2008. The noses behind this fragrance are Amandine Marie and Michel Almairac. (asta am citit aici)


Apoi, Leiden e un oras de poveste!Imi place la nebunie, e si aproape de Marea Nordului, in jumate de ora cu bicicleta ajung la mare :) Marea Nordului e exact ca marea de care va povesteam eu acum multe luni intr-un post. E exact pe gustul meu. Ma rog, Marea Nordului din Olanda vreau sa zic, in Belgia e cea mai deprimanta mare din univers:(
Olanda, mare,frumusete:


Masterul promite foarte multe, imi place tot ce o sa fac, profesorii sunt foarte tari si toti colegii mei sunt foarte sociabili. Asta e extrem de important avand in vedere ca acum, daca nu mai sunt cu Flavia o sa fiu nevoita sa socializez intens.Adevarul e ca mi-a fost extrem de frica ca nu o sa pot sa socializez cu lumea, eu pe mine ma vad destul de anti-sociala. Dar se pare, ca atunci cand esti nevoit...Pana acum, prietenele mele sunt o belgianca, o lituanianca, o cipriota si o elvetianca. Cat despre baieti... Singura mea problema este ca nu reusesc sa imi dau seama daca sunt gay sau nu :). Radarul meu a luat-o deja razna, eram sigura ca unul dintre colegii mei e pe cealalta parte a drumului dar se pare ca nu e deloc asa. Hmmmm.... Oh well, vad eu cum ma descurc cu aceasta problema de importanta majora :)))

In alta ordine de idei, mi-am cumparat bicicleta, mica, veche si roz :) Aici ideea e sa ai biciclete vechi, ponosite ca sa nu fie furate. Am zis ok, veche, ieftina, ma conformez dar nu puteam totusi sa o iau banala asa ca.... here you have it:) Eu nu sunt neaparat fan roz, chiar deloc, sora-mea e aia care mai calca stramb.Dar bicicleta asta e chiar tot ce am visat vreodata, in materie de biciclete :))))


Maine plec la Brussels (pe aceasta cale te anunt si pe tine Flavia:), sa fiu acolo cand prietenul Pana isi face intrarea oficiala in Belgie/Belgique. Saptamana viitoare sper sa aiba si ei (Flavia si Pana) timp sa vina la mine ca sa mai prindem un weekend insorit la mare :)

In rest, in pauzele de socializare si de ciclism, ma uit la Boston Legal! -sau ma rog, in pauzele de Boston Legal practic ciclism si socializare:) New obsession! Il iubesc pe Alen Shore! Cat despre Denny Crane, nu am decat doua cuvinte: DENNY CRANE! :)

Va las acum pentru ca am scris deja foarte mult si in plus, trebuie sa imi aplic doza zilnica de Boston Legal, azi am avut ore de la 9:00 la 17:00 si nu am reusit sa fac nimic :)

12 comentarii:

Anda spunea...

Wow, am citit dintr-o suflare si nici nu mi-am dat seama cand s-a terminat post-ul...
Of, la 30 de minute de mare, 30 DE MINUTEEE!!! Gata, imi bag picioarele, fac eu ce fac si ma mut pe malul marii ca nu se mai poate, preferabil undeva prin Europa, sa nu urasc distantele si mai mult decat le urasc deja.
Bicicleta roz rules! Girl poweeer!!!
O sa o zic pana ma satur eu sa tot vad scris: mi-e dor de voi!!!
Kiss & hug. Ma duc sa mai citesc despre boli mortale.

Andreea spunea...

30 pe bicicletaaaa anda! la 10 minute de mare cu masina :)) si noua de tine si de flavia asa ca...:( te pup! spor la bolile mortale :) muhaha

movieaddicted spunea...

vaiiii, cat de frumoasa e poza cu marea :X 30 de minute, suna divin! ma bucur ca esti bine si de abia astept sa ne mai povestesti chestii interesante din Olanda de data asta :*:*

Flavia spunea...

vezi andreea,tu, prietena mea, niciodata nu mi-ai apreciat talentul si ochiul ager care imediat vede oportunitatea unui peisaj dramatic! Hoo-hah!

Flavia spunea...

DAR, ma bucura nespus sa imi vad numele mentionat de 6 (SASE) ori in post. prietenie vesnica si eterna (si iata cum un blog poate deveni sem-messenger :)

Flavia spunea...

anda, prin boli mortale te referi la barbati? :)))

Anda spunea...

@flavia - Nu, nu :P
Despre paraziti am citit mai demult, acum e alta poveste, uneori mai gasesc cate-o boala de care chiar scapi :))

Cârtiţoiu` spunea...

Super drăguţă bicicleta.
Ţi-ai rezolvat cu certificatu' de naştere?

Flavia spunea...

viata e roz si roz este lumea toata :))imi place la nebunie bicicleta....e cam grea situatia in ultima vreme dar fac cumva si ajung eu pe la voi! va pup

Andreea spunea...

@luiza stiam eu ca you will feel me cu poza aia cu marea :) sa speram ca o sa am multe chestii interesante de povestit :)
@ andra: mersi inca o data pt traducere!!!! saptamana viitoare o sa merg la primarie aici si atunci vor ajunge traducerile tale oficial pe mana olandezilor:)
@ flavia voicu: sper sa poti!! pana atunci insa, trebuie sa vb pe mess, ai fost la mare, a fost buzghi si nu ne-ai povestit nada!
@ flavi: fetito pe tine te vad in cateva ore. depinde cand ma incumet sa ma dau jos din pat si sa plec spre gara. Dar trezitul la 8 din saptamana asta mi-a pus capac!kisiz

silvi spunea...

divin postul.... numele meu apare doar odata... dar te iert. te iubesc

Anonim spunea...

Foarte frumos Andreea (once again), imi place ca esti optimista si vezi totul in roz. Super, multa bafta pe acolo, si sa ai viata frumoasa pe care ti-ai promis-o din aeroport din timi. te pup, raluca (scurtu ;))