marți, 8 septembrie 2009

Ai devenit un locuitor al Bruxelles-ului cand...

... te-a prins miezul noptii in oras si stii ca fara masina nu poti sa ajungi niciunde. Atunci hotarasti sa ramai in oras pana la 5 jumate dimineata, cand incep sa circule iar metrourile.

... realizezi ca nici daca ai avea 10 vieti nu ai fi in stare sa incerci toate sortimentele de bere belgiana. De altfel, cand te duci in baruri comanzi mereu aceeasi bere (in cazul meu, Lindemans Pecheresse)

... ti-e pofta de un Gyros de pe Pitta street, chiar daca nu esti niciodata sigur ce animale contine

... nu te mai doare capul datorita celor 25 de limbi pe care le auzi in sfertul de ora petrecut in metrou de dimineata.

... comanzi un taxi doar pentru ca ti-e frica sa nu fi violata si doar daca ai cel putin 30 de euro la tine.

... te bazezi pe marocanul, indianul sau chinezul de la colt, care iti va oferi pizza si lasagna semipreparata, redbull, cola si inghetata cand tu i le ceri disperat la 1 noaptea in plina sesiune.

... stii ca oricine vine in vizita la tine, ar face bine sa nu aiba masina pentru ca e foarte probabil sa primeasca un geam spart cadou. Iar daca totusi ai prieteni care vin cu masina, trebuie sa le explici de cel putin 10 ori ca nu are rost sa caute parcare langa Bourse, Saint Gery sau Grand Place, pentru ca NICIODATA nu e loc. Si daca ar fi, vei incerca sa ii convingi sa nu isi mai mute vreodata masina de acolo, caci au asistat la o minune.

... te uiti dimineata pe geam sa vezi cum e vremea si te imbraci exact pe dos, pentru ca stii ca in Bruxelles ziua nu se termina niciodata asa cum incepe. De asemenea, stii ca desi prognoza meteo este PLOAIE din 15 septembrie pana pe 15 martie, nu merita sa investesti intr-o umbrela pentru ca va fi indoita, intoarsa pe dos, rupta sau luata vant, la 5 minute de la iesirea pe usa.

... auzi de cateva ori pe an fraza "Bonjour, bienvenue a l'aeroport de Bruxelles. Goede dag, welkom aan Brussel luchthaven" care anunta intoarcerea la realitate.

Andreea, mai ai completari?

4 comentarii:

Liana spunea...

A, deci nu doar in Londra vremea e mai fitoasa ca o femeie pe ciclu.

Flavia spunea...

liana - in niciun caz! acum de exemplu bruxelles a hotarat ca va sfida orice lege si va avea temperaturi indecente de 30 de grade! ceea ce ma bucura nespus, pentru ca stiu ca intr-o saptamana e posibil sa fie grindina in loc de razele soarelui!!!

Andreea spunea...

vai flavia cum ai putut sa uiti de tigarile pe care le luam de la night shopuri??
pt tigari mergeam flavia! nu pt mancare, nu pt red bull! pt ele!!!!

ar mai fi:
cand nu iti mai este frica de toti derbedeii care te acosteaza pe strada pentru ca te-ai obisnuit;

cand nu te mai mira ca vezi in metro oameni nebuni la care le curg balele.

CAND INCEPI SA ITI PLACA ORASUL CU TOATE "EXTRAVAGANTISMELE" LUI! :)

silvi spunea...

extravagantismele :) diviiin