marți, 17 martie 2009

Academia de Bere, Fotografie si Vintage


1. Academia de bere

In grupul nostru de prieteni, baietii sunt mari amatori de bere. Asa ca, prin intermediul blogului vreau sa le comunic tuturor beer lovers ca pot sa imbine utilul cu placutul. Am aflat ca exista o academie de bere - la propriu, e ca o facultate, iar cursurile sunt legate de producerea berii. De exemplu: Making Beer & Food Dance care acopera tipurile de bere, cum sa degusti berea, cum sa alegi berea potrivita pentru diferite tipuri de mancare etc. Pana acum, in jur de 4000 de 'studenti' au luat cursurile academiei. Daca sunteti interesati intr-o asemenea specializare, click aici.

2. Fotografiile lui Stephan Vanfleteren

Am dat de lucrarile lui Stephan Vanfleteren din intamplare - m-am uitat peste o carte din colectia unui profesor cu care ne intelegem foarte bine. Fotografiile lui sunt exceptionale dupa parerea mea, iar povestile din spatele lor - si mai si. Pe site-ul lui oficial colectiile lui trateaza diverse evenimente din zone de conflict, cum ar fi Kosovo si Afganistan. In colectia 'Belgium: the poverty of loneliness', incearca sa atinga un punct sensibil: the winners and losers of the new global economy. Vanfleteren considera mai mult saracia ca urmare a izolarii decat cea datorata lipsei de bani. Initial cand ma uitam peste poze, ma gandeam ca el fotografiaza oameni din zona rurala a diferitelor tari din Estul Europei. Dar nu e asa - saracia 'cronica' exista in Belgia la fel cum exista in Romania.




3. Liebemarlene Vintage

Deja de vreun an urmaresc blogul vintage a lui Rhiannon Lefeit. Este o adevarata campioana a tot ce e vintage, are si un magazin pe ebay unde vinde multe din lucrurile pe care le gaseste. De asemenea, are un profil pe flikr, unde tine un log numit wardrobe remix, despre cum sa mix&match haine vintage si haine cumparate din magazin (Imi pare rau baieti, dar daca scriu despre o academie de bere, trebuie sa compensez cu ceva mai girly :) Plus Oanaaa cred ca va aprecia :)

3 comentarii:

Anonim spunea...

asta cu academia de bere este o idee minunata, si asa termin facultatea si trebuie sa privesc catre viitor. berea pare de viitor :))
iar blogul vintage e fantastic, nu ma mai satur de el...

Răzvan spunea...

Imediat merg să disec tot portofoliul... Dar dintre cele 3... Ultima e foarte faină. Îmi place poza de pe perete, că e genul pe care o au bătrânii, dinalea: „din tinereţe”... Foarte frumos... Mai zi-mi ceva de profesor. Câţi ani are? Ce ţi-a predat?
Off topic: scuze că trimit comentarii cu căruţa; da n-am avut timp în ultimile zile şi de citit v-am citit pe foi printate (şi commenturi în colţul foii), la şcoală... Aka old school blogging :D.
Io mă simt ca acasă aici... de-asta nu pot să nu comentez... Scuze :D

Flavia spunea...

@leneberbie - asta cu academia de bere a pornit initial intr-un orasel din belgia (nu-i mai tin minte numele exact). dar lasand gluma la o parte, chiar e ok ideea. sa faci un session de degustat si asa! eu m-as duce!!!:)
@razvan - profesorul are vreo 40 de ani si ne-a predat human resource management.e foarte foarte de treaba!!in ceea ce priveste commenturile, ne bucuram amandoua de fiecare data cand ne scrii! asa ca lasa scuzele da??:)