luni, 26 ianuarie 2009

And your favorite show is...

Profesorul nostru de Economie facea tot timpul prezenta punand fiecaruia dintre noi o intrebare de genul: care este orasul tau preferat? care este filmul preferat?
Cel mai greu mi-a fost de fiecare data sa raspund la intrebarea: Care este serialul tau preferat?
Cand eram mica imi placea sa ma uit la Full House si viata fetelor de 13-14 ani care mergeau la prima intalnire mi se parea fascinanta! Apoi, m-am reprofilat pe The Prince of BellAir! Asa imi placea de verisorul lui Will Smith, uite ca nici nu mai stiu cum il cheama - cel obsedat ca totul sa fie in regula, mai geeky asa. Mi-a placut in aceeasi perioada si Saved by the Bell! In perioada pre-adolescenta ma uitam la Buffy the vampire slayer si la Charmed. Tot timpul ma gandeam ce super ar fi sa pot opri si eu timpul ca Piper! Puterea ei era cea mai tare! In clasa a 7-a si a 8-a obsesiile au fost Ally McBeal si ER (ce plansete si tristete cand a murit Dr. Greene!) La inceputul liceului am trecut prin obsesia Gilmore Girls (desi in secret o uram din tot sufletul pe Rory pentru ca mi se parea prea perfecta viata ei) dar l-am iubit pe Jess (Andreea tot timpul a sustinut ca Dean era mai divin but I beg to differ!). Cu rusine si spaima in suflet recunosc aici in vazul tuturor ca ma uitam si la 7th Heaven pentru nu stiu ce motiv (cred ca pe mine ma atrag personajele insuportabile!!)
Din clasa a 12-a am inceput sa ma uit la Judging Amy, de care ma bucur mult si acum. Pentru cei care v-ati uitat: sincer, l-ati suportat vreodata pe Vincent (fratele lui Amy)?? Mie imi placea de Donna la nebunie! Mi s-a parut foarte reusit personajul ei! Tot anul ala mi-a placut si Monk. Imi pare rau ca nu prea gasesc episoade cu Monk, pentru ca era genial! Desi nu ma identific deloc cu un clean freak ipohondru si obsesive-compulsive, a fost unul din cele mai faine seriale comedie!
In primul an de facultate, mai mult din lipsa de altceva m-am uitat la Joey si la Will and Grace, dar si alea au fost faine! Joey a fost neasteptat de bun! Ma asteptam sa fiu foarte dezamagita de serial dupa ce vazusem Friends, dar Matt s-a descurcat de minune! In al doilea semestru insa am redescoperit Nip/Tuck (peste care am dat in state dar nu l-am prea urmarit). Sean McNamara si Christian Troy au fost zeii mei pentru scurta perioada de care am avut nevoie pentru a rade 3 seasons!
In vacanta dintre anul 1 si anul 2 Boston Legal si ai sai Alan Shore si Denny Crane mi-au facut viata mai frumoasa cu dementa lor. Alan Shore are niste speech-uri foarte foarte faine (multe pe Youtube). In top trei pentru mine este cel in care el vorbeste despe Scientologie!!!
In anul doi de facultate pasiunea pentru Friends a atins cote maxime (am vazut toate sezoanele de vreo 2 ori), chiar daca il stiam cam de cand a aparut (ma uitam la el pe ProSieben). Tot atunci am dat intamplator peste Entourage. Andreea a citit ca era vazut ca un fel de Sex and the City dar cu baieti. Insa noua nu ni s-a parut ca exista prea multe puncte comune intre cele doua! Acum imi dau seama ca nu am mentionat de Sex and the City: pe cele 4 le-am urmarit in paralel cu Gilmore Girls si 7th Heaven - trebuia cumva sa compensez atata sfintenie! :)
La cursul de Human Resources, semestrul trecut, proful ne-a aratat cateva secvente din The Office, un serial dragut si usor retardat!
Buuun, si acum sa trecem la ultimele obsesii: 1. House MD - ce umor, ce sarcasm, ce personaj principal! Chiar daca are cel putin de doua ori varsta mea, pentru mine Gregory :) este o zeitate!!! Andreea este dispusa sa participe la un quote competition oricand! Eu nu m-as pune cu ea!!! :) 2. Gossip Girl - care recunosc, si-a cam pierdut din farmec pentru mine. A fost fain si mi-a placut dar parca la un moment dat te saturi de atatea variatii ale lui OC (la care m-am uitat doar pentru Seth Cohen - cum de altfel si la GG ma uit pentru Chuck Bass). 3. Dirt! Fain, proaspat, abia descoperit, cu Courtney Cox (Monica din Friends), despre editorul unei reviste de scandal! E pure drama, dar nu cheesy. Personajele sunt interesante si destul de fucked up - vezi tipicul star de la Hollywood.
In rest... CSI, Crossing Jordan si Law and Order le urmaresc cand sunt acasa, pe sarite, cand ajung seara acasa (se difuzeaza pe Hallmark). Tot timpul mi-au placut serialele cu detectivi, crime si asa mai departe, dar nu am fost ever in stare sa ma tin de vreunul cap-coada.
Deci: cred ca ce am vrut sa dovedesc cu insiruirea asta de seriale este ca nu voi putea niciodata sa spun asta sau asta e serialul meu preferat! Serialele mi se par cu 10 clase peste filme, pentru ca se bazeaza mai mult pe dialoguri inteligente decat pe un anume fir narativ.
.... that's it

7 comentarii:

danutz spunea...

m.a.s.h.?
seinfeld?
dawsons's creek?

Victor spunea...

Nip Tuck e de departe preferatul meu. Dar nu pot uita nici serialul care mi-a intrat la inima si m-a impresionat mai tare decat orice film... Band of brothers...

Flavia spunea...

@danutz: acum mi-am amintit: cand am fost in state in clasa a 11-a ma uitam mult la mash! atunci am descoperit cat de mult imi place! dawson's creek nu mi-a prea placut, sau nu l-am prins eu cand trebuia... seinfeld e ok, dar nu e printre cele care mi-au marcat o anumita perioada din viata.
@victor: nu am auzit de band of brothers? despre ce e?

Anonim spunea...

e foarte dragutz ce spui si cand te gandesti ca acum nu mai putem face ,mai nimic din ce faceam!
uneori uitam sa mai privim si cerul,dar sa lasam copilul sa traiasca.Ma gandesc ca intr-o zi o sa fim fericiti sa ne putem permite a fi copiii de altadata.

Victor spunea...

Despre prietenia care se leaga intre camarazii de razboi si despre dramele razboiului. Este povestea reala a unei companii de soldati. E regizat de Steven Spielberg si Tom Hanks, are 10 episoade a cate o ora fiecare.

Christina spunea...

A zis cineva seriale?! Ok ,House MD ramane preferatul meu. Iti recomand si Veronica Mars (o adolescenta detectiva, suspans, dialoguri faine). Grey's Anatomy - viata de rezident, cu mai mult accent asupra vietilor personale decat a medicinei, sa zicem. Scrubs - comedie, tot viata de rezident, dar foarte funny. Dexter- un medic legist care e criminal in serie :D

Nu stiu cat de tare ti-am atras atentia asupra vreunuia, dar merita toate :)

Flavia spunea...

Grey's Anatomy si Scrubs nu m-au atras prea mult niciodata. In schimb de Dexter am inteles ca e fain, dar nu am apucat inca sa ma uit. De Veronica Mars nu am auzit dar ma documentez :)