miercuri, 14 ianuarie 2009

Chapeau Magique

Pentru ca Iris m-a intrebat cum e chapeau magique o sa il descriu intr-un post ca sa il cunoasca toata lumea. si cine stie poate o sa il si jucati. noi si prietenii nostri ne jucam non-stop in 2008.
Trebuie sa fiti in echipe de cate 2. Fiecare jucator trebuie sa scrie cate 5 persoane-personaje celebre pe niste biletele (orice de la Nechifor Lipan la Simona Sensual si Sandy Bell). Jos de numele personajului trebuie scrise 3 caracteristici sau lucruri care il reprezinta pe acel personaj pe care cel care il prezinta nu are voie sa le mentioneze. De ex. la Mircea Badea sa fie scris Antena 1, In Gura Presei si pitzipoanca. Dupa ce toata lumea a terminat de scris biletele se pun toate intr-o palarie (chapeau) sau ma rog orice recipient si se amesteca.
Runda 1 : Trebuie sa iti faci partenerul de joc sa ghiceasca cat mai repede personajul scris pe biletelul extras fara a ii mentiona numele sau cele 3 caracteristici scrise pe bilet. Cu cat ghicesti mai multe personaje intr-un minut cu atat mai bine. dupa un minut vine alta echipa si alta, si alta pana se termina toate biletelele. Echipa care a ghicit cele mai multe personaje castiga prima runda.
Runda 2: Se repun toate biletele in palarie. Avand aceleasi biletele acum extragi biletele si ai voie sa spui doar un cuvant ca sa ii dai de inteles partenerului despre ce personaj vorbesti. E mai greu, dar stii intr-o mare masura personajele din runda anterioara ( sunt insa destul de multe -cel putin 20 daca jucati doar cu 2 perechi). Iarasi, echipa care a adunat cele mai multe biletele castiga runda 2.
Runda 3: Aceleasi biletele, puse din nou in palarie, aceleasi personaje. Acum insa, trebuie sa mimezi personajele respective :))
Se aduna numarul de personaje ghicite in fiecare runda si cine are cele mai multe castiga! :)

4 comentarii:

Anonim spunea...

interesant! le voi propune prietenilor mei cu care am epuizat cele mai populare jocuri gen Mim sau jocuri de carti... 66, whist, rentz... noi avem cam mult timp de pierdut :D

Multumesc :D Te voi urmari in continuare. Imi place cum scrii/ scrieti.

Anonim spunea...

hehe, asta se juca si in Four Christmases

Andreea spunea...

@ iris: da pai si grupul meu de prieteni e la fel. noi mai jucam si 10 faze daca ai auzit. si la munte am incercat si noi whist dar a prea luuuung :)) si multumim ca ne citesti
@ movieaddicted: da imi amintesc ca era ceva de genul :)) si oricum, ca si acolo se isca mari scandaluri !!!

Unknown spunea...

Si runda 4 cu onomatopee ;)