miercuri, 18 februarie 2009

O zi in viata de Bruxelles - Intamplari din Metro

Astazi dimineata, in metrou , ma asez langa un grup de 4 tigani (mai lasati-ma cu rromi ca si ei isi spun tot tigani!) care imparteau o bagheta si niste felii de salam. Vorbeau ba in tiganeste, ba intr-o romana foarte pocita. Ascultau manele la telefon, cantau, dansau etc. Una din tiganci l-a rugat pe tiganul sef - cu telefonul- sa puna melodia 'Bucuria mea'. Tiganca se ridica in picioare si spune: 'Dedic aceasta melodie la toti romanii, ca de 5 ani mi-am luat cartea! Toti romanii sa se simta bine pe melodie!' M-a bucurat chestia asta, desi habar n-am ce carte si-a luat. Nu a dedicat melodia tiganilor, belgienilor sau oamenilor din metro. Nu. Ne-a dedicat-o noua! Am iesit din metro bucuroasa ca i-am intalnit! Mi-am amintit si de experienta (tot in metro) pe care am avut-o cu o zi in urma. Gemenele observa in statie un African semi alcoolizat, dar vesel si inofensiv, cantand ceva cu 'sweet ass'. Inauntru, s-a asezat langa noi si cu un zambet urias canta: 'You've got the sweetest assssss, You can keep your hat ooonnn, you can keep your socks ooonnn!" Ne-a intrebat de unde suntem, si cand a primit raspunsul a zis aaaa, Romanians, very nice, you know, they've got ... the sweetest asssss!!! Apoi, un pic mai serios, ne spune ca el considera romanii mult mai europeni decat polonezii. 'They drink too much, these polish people, they really do! I really don't understand how they can drink so much! You know how to make a polak mad? You tell him, don't drink like it would go up your ass!" Ne-a mai complimentat inca odata patria, in special pe cel mai cunoscut fiu al Romaniei, domnul Nicu! 'Romanians nice! Ceausescu nice!" Noi: 'Nooo, Ceausescu's NOT nice!' El: 'Yes he is, him and his wife very nice, I shake hand with him and wife!' La sfarsit a dat mana cu noi, si a coborat din metro fredonand aceeasi melodie!
Ce vreau sa spun defapt este ca de astfel de situatii nu ai cum sa te feresti, si atunci, solutia este sa te bucuri de ele asa cum poti. Daca ne-ar mai supara astfel de intamplari orasul asta ne-ar manca de vii - cu tot cu pene. So sit back, relax and remember: You've got the sweeteeeesssttt aaassss!

5 comentarii:

Gabriel Saplontai spunea...

:) Frumoasa zi

Anonim spunea...

si eu am o prietena aici, isi duce existenta in fata bisericii. cerseste si blesteama nenorocitii care nu ii arunca bani. eu am avantajul/dezavantajul ca am inteles-o cand mi-a aruncat un "sa n-ai parte de copiii tai". m-as fi aruncat in paru ei daca nu as fi fost cu colegii pe care i-am mintit o saptamana inainte ca nu e romanca ci bulgaroaica :)))

Răzvan spunea...

Mă bucur că te bucuri că eşti româncă. Majoritatea care pleacă mai mult o lună în Spania deja îşi scriu pe haifaiv că stau de-o viaţă acolo, şi când se întorc în ţară vorbesc cu un accent de rahat de parcă au uitat după o lună limba română...
Mă bucur că nu uiţi de unde eşti...
Am un prieten care e ceva super-gamer şi la toţi cu care se joacă, din toată lumea, le zice că-i din Canada... i-am zis într-o zi: "poţi să zici la 1000 de oameni că eşti din Canada dar tu tot român eşti..."
P.S. Scriu cu diacritice din patriotism. :)

Flavia spunea...

@ gabriel - nu stiu daca a fost frumoasa, dar interesanta cu siguranta!!
@ raisa - why so serious? :) stiu stiu! poate cand venim in granada ne faci cunostinta cu ea! pare foarte simpatica!
@ razvan - :) eu romanca sunt si daca stau 50 de ani in alta tara! nu am avut si nu voi avea niciodata complexe legate de Romania!

maria magdallena soare spunea...

eu sunt in cipru de 4 ani si jumatate sunt aiki cu sotul. si aiki sunt tot felul de romany da ce e dureros ca romany ne fac de ras nu tigani!!!!! sunt mandra si tin capul sus de fiecare data cand sunt calkata in pikioare si ma ridik si ajung si mai sus si mai sus si asta PT CA SUNT ROMANCA.....SI VOI FI ROMANCA PE VECIE FITI MANDRI DE CEEA CE SUNTETI SI TINETI CAUL SUS INDIFERENT DE SITUATIE....... SUNTETI ROMANI FITI MANDRI!!!!!!!! ROMANIA ARE POPOR PUTERNIK SI MANDRU ..FITI PAATRIOTI..MARIA CYPRU