vineri, 27 februarie 2009

Construim castele in Spania ?


Imi scriu Honours Essay-ul (un fel de licenta doar ca nu e obligatorie, o faci doar daca vrei sa graduate with honours) si in ultima vreme sunt super stresata. Caut peste tot date, statistici,ziare, numere etc. Traduc din spaniola in engleza, din romana in engleza si retour:) Topicul pentru care ma chinui: Romanian Immigrants and the effects they have on the host and home economy: A case study for Spain and Italy. Spre bucuria mea, sunt Business major si advisorul meu este profesor de economie asa ca nu trebuie sa ma umplu de rahat citind cum violeaza imigrantii ilegali italience si cum se integreaza sau nu in societate- ci sa vorbesc despre cum/cand/unde isi gasesc romanii loc de munca, cum influenteaza economia tarilor gazda (aici apare si vesnica intrebare cand vine vorba de imigranti - creste somajul in tara gazda o data cu venirea lor sau nu?) si ce rol au the remittances pe care ei le trimit acasa. Sper sa ajung la concluzii imbucuratoare pentru mine ca romanca desi advisorul meu e cam reticent.
Si cu licenta asta, mi-am amintit de expresia " a construi castele in Spania". Nu vreau sa ma refer la toti cei care pleaca in Spania cu gandul de a construi castele si palate in Romania, la ei in sat. ci despre noi toti si destinul fiecarui om de a construi vesnic castele in Spania.
Eu de exemplu, sunt specialista in asta, sunt inginer diplomat in constructii de castele in Spania. Poate o sa spuneti ca e varsta, dar sunt absolut sigura, ca nu e doar asta - am eu un dar special de a nu accepta realitatea si de a visa pana in panzele albe. Construiesc castele de fiecare data cand sunt in metro si ascult muzica (nu doar in spaniola, apropo de un post precedent :)), construiesc castele in fiecare seara inainte sa adorm, construiesc castele cam tot timpul si tin de ele sa nu se prabuseasca cat pot eu de mult. Pana mai ieri, credeam ca toatele castele construite de mine sunt solide, si asta ma facea sa construiesc si mai multe si sa am aspiratii din ce in ce mai inalte - la toate nivelele. DAR, castele in Spania din mintea noastra sunt ceea ce sunt si nu necesita mult pentru a se zgudui din temelii si a se prabusi cu mare zgomot. ASa ca, acum o luna, un castel mi s-a prabusit, e adevarat, e cel pe care il consideram cel mai shakey desi am pus cele mai multe resurse acolo. Cand se prabuseste un castel, ai tendinta pentru ceva vreme, sa crezi ca gata, toate celelalte s-au prabusit, sa nu mai visezi, sa nu mai construiesti nimic pentru ca viitorul ti se pare a huge black hole.
Cu toate astea, dupa ceva vreme, speranta reinvie si te pune naibii sa iei caramida si sa incepi iar sa construiesti. Eu sunt in punctul asta acum. Si constructiile astea de vise ma incarca din nou de energie si ma binedispun. De data asta, pentru ca sunt patita (AKA Stan Patitul), stiu insa ca multe din visele pe care le am acum o sa fie castele in Spania si ca multe un o sa tina sau nu o sa se materializeze deloc. Asta nu ma face sa nu mai visez ci doar ma avertizeaza din timp ca sa stiu sa le fac asigurare castelelor.
Voi cum sunteti? Construiti castele in Spania sau va bazati doar pe ce este real si caldut si comfy in viata voastra si incercati sa nu va faceti planuri cu sanse mici de reusita?

Un comentariu:

Flavia spunea...

singurul castel, pardon, zid pe care il construiesc eu este acela intre mine si muzica ta spaniola!