joi, 19 februarie 2009

Amintiri din generatia Y

Intr-un timp eram de-a dreptul obsedata de site-ul/blogul Igu! Ma uitam cu drag la listele cu desene animate, jocuri,dulciuri etc dinainte de '89. Singura problema era ca de multe habar nu aveam. Igu este specializat mai mult pe perioada pana la '89, which is fine, doar ca eu fac parte din asa-zisa generatie Y. Generatia Y este cea care a experimentat prima cu explozia internetului si a tehnologiei, asa ca suntem putin diferiti de generatia X (cei care au acum in jur de 25-32 de ani). Majoritatea suntem nascuti inainte de '89, asa ca impartasim multe din valorile celor care au trait in acele vremuri. Nu vreau sa deviez de la scopul postului: sa fac o lista a lucrurilor care ne-au marcat pe noi!
1. Sotron - ajungeam seara acasa cu mainile uscate si pline de creta. Curtea blocului era un mozaic de jocuri sotron! De altfel, nu stiu daca mai tineti minte, dar la gradinita si in clasele primare se faceau tot felul de consursuri de desenat cu creta 'pe trotuar'!!
2. Elasticul si coarda. Elasticul nu am jucat niciodata - am stat intr-un bloc in care eu eram singura fata, asa ca astfel de jocuri nu erau vazute cu ochi buni! In schimb, coarda (cu cele 10 nivele) era mica mea obsesie. Aveam o coarda din plastic, de un galben fosforescent odios, de care eram extra mandra!
3. Tamagochi (sper ca scriu bine!) - nici pe asta nu l-am avut, dar cunosc prea bine nebunia! Toata lumea din scoala avea un Tamagochi, in pauza grupul select al celor cu Tamagochi se aduna - toate fetele isi dadeau sfaturi legate de cum sa ii ingrijeasca mai bine! Echivalentul pe care l-am avut eu a fost un program pe computer, cu un pestisor, pe care il hraneai, il pupai, il plimbai si asa mai departe, dar pe care, din pacate, l-am omorat :(
4. Pagerele - vai de mine! Ce a mai fost si asta! Nimeni nu stia exact cum sa le foloseasca, cu siguranta nimeni nu avea nevoie de ele, dar toata lumea avea unul!
5. Walkman-ul - se pare ca eu am avut o problema legata de culori, pentru ca si walkman-ul meu era tot galben, cu butonul de play albastru! Mergeam cu el pe strada, la vedere, ca sa ma laud (pai nu?)
6. Pixurile colorate 'cu gel' - se uscau in 2 zile, de rupeam paginile caietelor incercand cu disperare sa le resuscitez!
7. Pentru Timisoreni - Gelateria italiana (inca mai visez la inghetata lor de alune!), Violeta si Casataaaaaaa!!!!
8. Testoasele Ninja, Care Bears, Sailor Moon, Strumfii, Power Rangers si Captain Planet. Asa-i ca si voi cantati 'Captain Planet, inza hiroooo!' :)
9. Reuniunile de clasa, cu sandwichuri cu branza rasa, cu suc Adria si cu Macarena la casetofon.
10.Marele si incomparabilul Mirc!!!! Neaparat din internet cafe-uri, in care mergeau numai oamenii 'cool'

Va invit sa adaugati orice va trece prin minte! Chuckkie, Numaplictisi, Lenebarbie - ati fost somati!

2 comentarii:

Eda spunea...

guma Turbo

Anonim spunea...

oaa, ce leapsa draguta, mor dupa astea cu amintiri :D