luni, 15 decembrie 2008

Vreau sa plaaaaang.....

Nu stiu daca va amintiti melodia aia "DIVINA" de la N&D Vreau sa plang dar mie asa imi vine cand vad ce e intampla la noi in tara.
Nu m-am intors decat de 3 zile si deja sunt nervoasa, frustrata, speriata si trista. Cand ma gandesc ca pe avion imi venea sa plang de bucurie ca ajung acasa si uite ca acum e fix invers. Am trei mari si late probleme. Pe puncte:
1. Primul loc e pentru Tomata care ne-a rugat sa facem cunoscuta drama mamei tanarului Lucian Reja,un pieton ucis din idiotenia unui asa-zis medic. Se pare ca domnul Cocoana (nu stiu de ce numele lui imi aminteste de conasii lui Caragiale - poate si pentru ei sunt aia care scapau mereu din situatii penibile datorita pozitiei sociale) a fost eliberat pana la finalizarea procesului. Si nu de oricine ci de tribunalul Craiova. Cocoana asta e oltean de la mama lui,acolo a facut taticutul lui banii, acolo are spate tare, acolo are influenta si putere. La Timisoara era un nimeni cu Ferrari. La Craiova are si legea de partea lui. Ce? sa ne inchida banatenii un oltean de-al nostru? lasa ca il aducem noi aici si il eliberam.
Chiar sa nu sesizeze nimeni ironia asta? Adica in Timisoara ramane in arest, e mutat pe un motiv penibil la patria muma Craiova si acolo e eliberat? E adevarat ca ironia in general o prinzi daca ai ceva in cap dar totusi asta nu e o ironie fina, e una grosolana si penibila.Toti trebuie sa sesizam nedreptatea. Toti trebuie sa ne scandalizam pana la urma. Nu se poate sa ne tot lasam condusi de legea junglei aici in Romania. Nici macar justitia? Nici macar justitia cand vine vorba de un om mort? Nici macar justitia cand vine vorba de o crima cu atatia martori? E jenant.
Update:Lucian a luat un credit ipotecar de la banca pentru a cumpara un apartament. Acum mama lui Lucian trebuie sa plateasca singura creditul la banca si nu are de unde. pentru mai multe informatii si pentru a afla conturile bancare deschise pentru a o ajuta pe mama lui Lucian Reja va invit pe blog la Tomata. Ea stie mai multe si merita sa cititi mai multe despre drama acestei familii vitregite de lege si viata.
2. Si daca tot vorbeam de justitie vs legea junglei. Sambata seara, un dobitoc de taximetrist la care se pare i-am taiat calea m-a urmarit, a incercat sa dea de doua ori cu masina in mine, s-a dat jos din masina la semafor si a inceput sa dea cu pumnii in geam sa deschid si totul a culminat cu o sesiune de injuraturi ca la usa cortului. Va imaginati ce bine m-am simtit, ce frica nu mi-a fost si ce jena nu mi-a fost ca am de-a face cu un asa individ. Dobitocul avea vreo 22 de ani, si era de la Radio Taxi. Daca ma mai vede cineva in RAdio taxi sa imi taie gatul pe loc pentru ca inseamna ca mi-am pierdut mintile. Am vrut sa il dau in judecata, dar mama mi-a zis ca nu vrea sa ma vada prin tribunale si cu masina in flacari - un semn de apreciere si multumire de la nenea taximetristu'. La cum m-a injurat sa stiti ca il cred in stare. Asta apropo de justitie, apropo de Cocoana si de povestea Tomatei de la tribunal pentru incidentul cu cainii ei dragi.
3. Bun si daca justitia ne lasa balta si acolo e legea junglei de ce sa nu avem un spital de nebuni in politica. Care a fost faza cu Stolo? Stolo care e prolema ta? imi spui si mie? A plans Basescu alaturi de tine in 2004 cand te-ai retras, a plans o tara intreaga ademenita de un teatru ieftin. Si acum ce faci? Repeti scena? Ti s-a parut ca aveam nevoie de o reimprospatare a memoriei? Ai crezut ca am dat rewind? Ei bine nu, noi vrem forward, fast forward daca sa poate si uite ca doar history repeating primim. Noi nu ca stam pe loc, noi mergem inapoi. Astia care zic ca stampe loc se amagesc, sunt optimisti. E lasa, ca antidotul pentru optimism e clar alianta PSD-PDL. Adica mai are cineva ceva de spus de bine? Circul nu e inca destul de mare? Ba se injura, ba se jura ca nu fura, ba i-am prins pe toti cu rata in gura.

Concluzie! Imi este cam scarba de tot ce se intampla si cred ca si voua. Bun si atunci.... care e ala ultimul care stinge lumina????????

6 comentarii:

Răzvan spunea...

Draga dulce Andreea, (iti spun asa pt ca te vad usor naiva) nu exista justitie, exista doar un sistem care da rateuri (nu spun ca uneori nu functioneaza), dar de multe ori nu trebuie sa te bazezi pe lege... dar uite, nu il oprea nimic pe domnul taximetrist sa-si cheme prietenii sa iti urmareasca masina si sa-ti traga o batuta sora cu moartea de nici nu te mai gandeai la datul in judecata. Nu suntem la film, nu exista happy end, binele nu castiga aproape niciodata, iar prostia si banul o sa invinga de multe ori... Te rog, pentru binele tau, fii mai realista...

Anonim spunea...

razboinicul luminii, el are toate raspunsurile...dar e sezonul de retrageri!

Kinley spunea...

si ziceai mai demult ca te simti in siguranta in Tm... mie mi-e si groaza cand ma gandesc ca acus tre sa dau si eu prin Ro si sa-mi fac iar o tura de greatza...

Andreea spunea...

@ razvan: e adevarat ca putea sa cheme pe nu stiu cine sa ma bata dar pana atunci as fi sunat si eu la politie. mai ales ca eram la doi pasi de sectia 4. nu am sunat ca stiam ca ma asteapta cineva afara cand ajung la destinatie si boul nu ar face nimic.oricum, eu nu incerc sa fiu naiva dar incerc sa cred tot ce e mai bun despre oameni. banuiesc ca de multe ori ma insel.
@anonymous: daca si razboinicul se retrage nu stiu ce ne facem:)) de fapt, si stolojan era portretizat de basescu ca un razboinic al economiei care ne va scoate din abisul crizei si uite ca el ne-a lasat balta...
@kinley: ziceam kinley, ziceam si uite ce mi se intampla. pai cand vii in romania, stai doar cu familia si prietenii la tine acasa. asa o sa fie perfect:)
prieteni nu gasesti niciunde ca in romania... DAR nici dusmani :))

Anonim spunea...

Draga mea, merci mult pentru sprijin, dar mai vreau sa iti cer o favoare. Preia de la mine conturile bancare unde se pot face donatii, sau pune link spre articol (nu ma intereseaza publicitatea, insa poate sunt oameni care vor sa ajute si macar sa stie cum).

Pentru prima oara simt repulsie fata de oamenii ce locuiesc in Romania. Nu as zice pentru Romania, pentru ca biata de ea, nu e de vina cu nimic.

Andreea spunea...

@ tomata: am dat link spre postul tau. nu numai ca au acolo contul dar pot afla mai multe despre toata situatia.