miercuri, 29 aprilie 2009

despre vicky cristina barcelona si deloc despre vicky cristina barcelona


Vreau sa spun de la inceput ca mi-a placut filmul! a fost foarte fain si nici nu mi-am dat seama cum a trecut timpul uitandu-ma la el.
DAR am cateva comentarii care ma rog au o semi legatura cu filmul dar divagheaza as usual.
1.Cristina: O urasc pe Scarlet. Nu o suport absolut deloc, nu mi-a placut de ea nici inainte dar dupa filmul asta... si nici rolul nu a ajutat-o. Ce era in capul ei? Nu ca e proasta ca a plecat cu Bardem la Oviedo pentru ca la cum arata Bardem as pleca si eu cu el si in Alaska sau mai departe dar sa accepte fazele alea cu Maria Elena......
Las-o naibii de treaba, eu inteleg un om care vrea sa aiba experiente noi, care e foarte tolerant si care nu vrea sa intre in anumite standarde (ma rog si pe astia ii inteleg si ii accept cu greu!) dar ce face ea e prostie pe fata!Ma rog, pana la urma a plecat din trio si asta o mai salveaza dar si cate a acceptat a fost destul. E contrar naturii umane! De ce ai accepta ca locuiesti cu iubitul tau si cu fosta lui mare dragoste si sa il imparti cu ea? De ce ai intra intr-o relatie cu unul care e obsedat de fosta iubita si nu vorbeste decat de ea?? Sa iti infrangi gelozia in asa hal si sa accepti asa ceva e pur si simplu peste intelegerea mea (ma rog si intelegerea mea e limitata pentru ca sunt destul de geloasa asa ca nu sunt neaparat un etalon!) dar las-o naibii!!!
2. Vicky!!!! Urasc stilul asta de femei tinere si stilul asta de poveste. ei se iubesc de ceva ani, isi fac planuri, se inteleg bine, cresc impreuna si BUUUUM apare Marele Razvratit - latino sau macar artist - care ii distruge viziunea despre lume si viata femeii. Si ea isi da seama ca avea doar ceva caldut cu logodnicul, ca totusi logodnicul e prea plictisitor si neaventuros. Si o data cu revelatia asta se desparte de logodnic si incepe o viata pasionala cu Marele Razvratit. ma rog aici Vicky nu s-a despartit de logodnic dar era cat pe ce.
Ce ma enerveaza pe mine in chestia asta... filmele astea cred ca au ceva impotriva relatiilor stabile. Relatiile stabile sunt nashpa si boring, orice varsta ai, trebuie sa cauti doar pasiune si necunoscut. Si au si ceva impotriva saracului baiat care o iubeste pe fata razvratita si are o relatia cu ea de ceva ani. E portretizat asa boring si penibil ca nu iti vine sa crezi!Joaca golf si mai e si businessman si iti mai povesteste si tot timpul despre casa pe care vreti sa vi-o faceti. Uff, ce plictisitor....nu stiu cum a putut sa stea cu saracul baiat atata timp! NOT! ce e rau in a-ti face planuri de viitor? Ce e rau daca are o afacere si lucreaza pentru viitorul vostru? Pai nu e artist, stie ce o sa faca maine asa ca e cam mare plictiseala cu el. DAr pana acum ti-a convenit nu? pana acum si tu ai fost la fel! daca el isi gasea o artista senzuala care fucked his brains out ce faceai? Nu cred ca erai de acord.De ce nu ti-ai dat seama de spiritul de aventura cand erai cu el? Timp de atatia ani sa stai cu cineva si sa nu iti dai seama ca te plictiseste inseamna ca there is something wrong with you sau ca si tu ai fost la fel de boring pe cat il crezi tu acum pe el. DAca iti dai seama doar cu cateva zile sau luni innainte de nunta apai there is something wrong with you! Nu neg ca o experienta pasionala cu cine stie ce boem sau don juan nu poate sa fie super extra mega tare. Nu neg ca poate chiar te-ai plictisit de prietenul stabil si ca exista posibilitatea sa stai cu el doar din obisnuinta. Ce ma streseaza e ca saracul baiat pe langa faptul ca e parasit mai e si portretizat oribil si intr-un fel personajul negativ. El e capcaunul care te omoara si te distruge prin plictiseala si Bardem-ul care vine si iti fute relatia, te face sa innebunesti dupa el si poate dupa te si lasa pentru alta distractie e portretizat drept marele salvator, printul fermecat, Fat-Frumos.
Si nu m-ar enerva daca nu ar exista atatea si atatea filme despre asta. Si nu m-ar enerva daca nu se impregneaza prin astfel de exemple o repulsie pentru relatiile stabile. Eu stiu despre ce vorbesc, jur, pentru ca am avut o relatie de 5 ani de zile si aveam oameni in jur care ma faceau sa ma simt prost si penibil ca am o astfel de relatie. Si nu de putine ori mi-a trecut si mie prin cap ca poate e adevarat. Nu sunt aici sa fac apologia relatiilor lungi, mai ales la varsta mea, inteleg de ce sunt multe argumente impotriva dar ma streseaza generalizarile si ideea asta ca nu esti in pas cu vremea daca ai o astfel de relatie si ca cel mai fain si cool e sa ai zeci de relatii pana la casatorie. Eu va spun sincer, acum ca nu mai sunt in relatia aia stabila nu am de gand sa fac cine stie ce nebunii. Adica eu urmatoarea relatie vreau tot stabila sa o am. Eu nu ma vad avand saptamana si relatia pur si simplu pentru ca nu poti sa ai mari sentimente in astfel de relatii. Si dupa ce iubesti pe cineva mult si intens nu cred ca te poti multumi cu semi relatii, sau mai mult, cu ceva de genul sexul sportiv.
Na si atunci vreau sa va anunt sus si tare ca eu sunt de partea logodnicului lui Vicky :):):))))))

Concluzia ar fi, din Vicky Cristina Barcelona o aruncam pe Cristina in rau- pur si simplu pentru ca e Scarlet, ii batem un cui in cap sa isi revina lui Vicky si ramanem cu Barcelona care e oricum surreal si un oras superb. A si am uitat sa spun ca Penelope e superba si are si un rol divin. Mai bine ca ea, sinucigasa si geloasa si orice decat ca si Cristina si Vicky impreuna!

Sorry daca sunt in dezacord cu majoritatea dintre voi :)

7 comentarii:

Dani spunea...

Si se mai mira fetele de ce fug bărbații de relațiile de lunga durata!

Andreea spunea...

ionesta nu prea cred ca de asta fugiti voi de relatii serioase :))))
anna ma bucur ca esti de aceeas parere!!

Anda spunea...

Nu zic nimic de relatiile de lunga durata, sunt frumoase in felul lor, toate relatiile sunt frumoase daca stai sa te gandesti. Dar ce impresie are Cristina, ca Penelope Cruz nu a avut o relatie serioasa (ba chiar casatorie) cu Bardem (nu mai stiu cu ii cheama).
Nici mie nu-mi place de Scarlet, intotdeauna mi s-a parut urata, la fata. probabil in rest e perfecta. Si in comparatie cu Penelope (care e o superba), si mai mult nu-mi place Scarlet :)

Andreea spunea...

anda, doamne ajuta ca exista cineva care imi impartaseste opinia despre scarlet :) nu prea am inteles ce ai vrut sa spui despre cristina si penelope ..:)

Anonim spunea...

eu sunt perfect de acord cu tine, insa cu o singura exceptie: cand vine vorba de penelope cruz care e absolut perfecta, inteleg perfect de ce a facut cristina asta :)) Plus Javier! Cum ai putea s'o judeci?
Scarlet e o faptura banala si joaca prost! am vazut acum 2 luni cred niste poze in Elle in care era ea in Africa cu nu stiu ce campanie si arata de zici ca o adunasera aia de prin cine stie ce satuc de munte, nu de la hollywood! trist cu vedete din'astea!

Anda spunea...

Ups :)
Vroiam sa spun Vicky. Le incurc.
Cred ca si artistii beomi si Penelopele psihotice pot sa aiba relatii lungi si sigure. Dar asta e doar punctul meu de vedere :)

Flavia spunea...

de la andreea:
@lene - sunt de acord cu tine, penelope a fost superba in filmul asta.
@anda - tocmai, ca artistii boemi doar cu psihotice pot avea relatii de lunga durata, dupa parerea mea