joi, 2 aprilie 2009

Bataie de joc cu afisele OSUT pentru greva!!!!

Apropo de postul scris de Flavia mai jos si de un anonim care ne-a dat un citat din Allen White in care ziaristul vorbea de dreptul studentilor la riots si tot asa. iti admir cultura generala si ma bucur ca ai bagat un citat frumos. DAR, degeaba. intre ce spunea Allen White si ce se intampla in romania e o mica mare diferenta. In SUA parintii strang o viata ca sa isi duca copii la facultate, in SUA nu oricine merge la o facultate, in SUA nu iti permiti sa copiezi cu hands free si sa dai bani la profi ca sa treci examenele. ASa ca inainte de a arunca citate in stanga si in dreapta si de a face comparatii fara baza te rog sa te uiti in jurul tau. Nu ma iau de tine personal, eu cred sincer ca tu vrei doar binele studentimii si ai idealuri inalte BUT.....
ATAT am vrut sa spun despre situatia studentilor romani ca Flavia o zis destul si clar. Ce ma doare pe mine e ALTCEVA legat de greva asta!!!!! :
apropo de comparatii, ce e Doamne, Dumnezeule cu posterele alea pentru OSUT!!! Alea cu soldatii din Vietnam si evreii din lagare. Am vazut acum pe un blog si era sa vomit de nervi!!!Cum sa pui studentii in aceeasi oala cu soldatii care au murit in Vietnam?????????? Sau cu evreii care au murit in lagarele naziste????????????????
Vreau sa folosesc apelative dure la adresa celor care au facut afisele dar nu o sa o fac pentru ca sunt o domnisoara cu bun simt. Adica nu o sa o fac pe blog, in particular.....
IGNORANTILOR!!!!
Stiti cati soldati mor sau au murit in Vietnam,Irak, Afghanistan etc pentru ca au intrat in armata ca sa isi plateasca facultatea??????????? Stiti cati raman ologi sau depresivi pe viata dupa cateva luni in razboi??!!! Si voi va plangeti ca trebuie sa dati putin mai mult la taxa! Tineri cu toata viata inainte si cu multe de oferit, destepti, eager to learn si tot ce vreti voi care mor pe front pentru ca au crezut ca asta e sansa lor sa go to college???????????? Pe ei ii puneti in aceeasi oala cu tinerii romani care fac o facultate doar ca sa aiba o diploma si trec prin ea ca si gasca prin apa???????? Cand la noi in tara aproape toti cei care reusesc sa termine un liceu dau la o facultate si devin mari licentiati fara un dram de cunostinte????

Cat despre afisul cu evrei!! Este si mai trist si jenant!!!! Poza aia m-a oripilat pana la lacrimi! Voi astia de la OSUT!!! Ati citit vreodata prin ce au suferit oamenii aia? Ati fost vreodata sa vizitati vreun lagar nazist sa vedeti ce conditii???? E bataie de joc fata de toti cei care au suferit atunci chinuri inimaginabile!!!!!!! CUM SA FACETI ASTFEL DE COMPARATII???? Va plangeti ca nu aveti discount la tramvai ei bine ei au mers pe gratis pe trenurile care ii duceau la o moarte lenta, dureroasa si SIGURA! Va plangeti ca aveti burse mici? Ei bine lor li s-au luat toti banii, li s-au scos si dintii de aur din gura cu clestele si au si murit de foame in lagarele de care vorbiti voi!

Sunt scarbita si nervoasa si bine ca nu am ajuns in tm mai repede cu o zi ca sigur va puneam piedica la toti astia cu afisele voastre de rahat!

15 comentarii:

Flavia spunea...

you said it sister! you said it!

Victor spunea...

De acord si cu postul tau si cu al Flaviei. Si eu am citit pe un blog despre greva asta si am intrebat persoana respectiva daca legat de spaga si hands free n-au nimic de obiectat. Raspunsul a fost ca e tot vina profesorilor... (la spaga da dar la hands free nu prea as crede...).
Ma gandeam si eu ca la un momentdat ca mai bine s-ar dubla taxele scolare si ar reduce la jumatate numarul de studenti. Dar nu cred ca este o solutie deoarece tot cei cu "parinti campioni" vor avea de castigat.

Acum cei de la OSUT fac si ei ceva ca sa mai iasa in evidenta desi fac alergie cand aud de oricare dintre organizatiile studentesti. Bine cu nu l-au pus si pe criminalul de Che Guevara, ca e cool...

Dani Cozma spunea...

Afisele campaniilor OSUT sunt intr-adevar "creative". Altele mi-au placut, asteia nu i-am vazut creatiile dar daca sunt cum le descrii tu, e de rau si cineva trebuie schimbat in structurile OSUT. share some links please

Flavia spunea...

@ victor - pe mine tot timpul m-au enervat tricourile cu el Che! Cat despre forum, era normal sa iti raspunda in aceeasi maniera - sa arate cu degetul spre altcineva.
@ dani cozma - http://osut.ro/forum/viewtopic.php?f=37&t=93 aici am gasit un poster. pe cel cu lagarul de concentrare nu mai tin minte unde l-am gasit, dar ma pun sa mai caut!

Flavia spunea...

@ dani cozma - intra la deceblog.net sa vezi si cel cu evreii.

Andreea spunea...

@victor: da asa e cum spui tu cu taxele. sincer eu cred ca admiterea obligatorie ar merge in romania. altceva nu vad. cat despre che guevara asa e cum spui tu si pe mine ma streseaza astia cu tricourile cu che cand el......

Cârtiţoiu` spunea...

Mda...cu afişele alea idioate nici eu nu-s de acord.

Anonim spunea...

Mai abtine-te de la atatea revolte. eu inteleg ca studiezi la bruxelles si esti desteapta si asa mai departe. dar abia am apucat sa citesc vreo 2 posturi, si in ambele tu esti revoltata impotriva studentilor romani. Nu e chiar asa, gandeste-te la sor`ta, la prietenele tale de aici, nu toata lumea copiaza cu hands, unii chiar vor sa faca ceva. In schimb cei cu OSUT-ul vor sa faca o campanie cu care sa socheze, sa aiba impact. Mai let it go si mai abtine-te, nu ca m-ar interesa prea tare.

Flavia spunea...

@ anonim: in primul rand, un post este scris de mine - flavia, iar acesta este scris de andreea. apoi, nu ne abtinem, pentru ca este blogul nostru si scriem ce vrem pe el. daca te deranjeaza, esti invitat sa nu citesti.
Silvia, sora Andreeai, este intr-adevar studenta in Romania, dar ea nu va iesi niciodata pe strada sa protesteze lucruri inutile.
In ceea ce priveste campania celor de la OSUT, nu ma vei convinge niciodata ca a compara genocidul cu lipsa abonamentelor gratuite la RATT este ok.

Andreea spunea...

ma bucur ca intelegi ca sunt desteapta anonimule! Te pup pentru apreciere :)
cat despre ce ai spus in rest...nu prea ma intereseaza :) dar ma bucur ca ti-ai spus oful asa cum mi-l pot spune si eu pe blogul meu PERSONAL!!!!!!!!

Răzvan spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Victor spunea...

Anonimule, "creativitatea" pe care credeti ca o aveti si pe care v-o asumati, este sursa de a face ceva diferit (in cazul de fata, penibil) si de a iesi din anonimat. Tu nici macar asta n-ai inteles dar mai sa intelegi ce a punctat Andreea.

Răzvan spunea...

Well... Nici nu ştiu ce să zic... Decât că începe să-mi pară rău c-am fost acolo. N-am fost totally 4 grevă, da mi-a plăcut că ne-am adunat foarte mulţi pentru ceva, chiar dacă motivul a fost îndoielnic.
N-am văzut afişele, decât ceva cu police brutality şi ala cu Vietnam...
Nu mai are rost să zic că-s de rahat ăia care au făcut afişele, numai pentru că au materializat o paralelă atât de patetică.

Pot să spun şi eu ceva domnului anonim?
Eşti prost. Dacă aşa ştiu ăia de la OSUT să şocheze înseamnă că-s proşti şi ei. Dacă vroiau să şocheze o făceau în timpul protestului.

Cum se întâmplă la fiecare protest/grevă mai începe unu să strige ceva şi apoi strigă ăla de lângă el...şi la un moment dat strigă 1000 de oameni acelaşi lucru. Cu sloganele s-au ocupat ăia de la OSUT, ei ne ziceau ce să strigăm. Da după ce strigăm 5 minute ceva, ne înfierbântăm atât de tare şi începeam să strigăm ce ne vine în cap. A strigat un grup "Muie Ministeru" şi a început să se agite tot OSUT-ul că "NU NU NU..." Că nu-i bine... Asta nu era pe lista lor...Patetic. Eram 1500 de oameni, ne oprea mâna aia de poliţişti/jandarmi?
Greva în sine putea să fie şocantă; da n-au avut cohones. Ori faci grevă, ori faci plimbare prin parc! Şi anonimule: apasă pe X dacă nu-ţi place! Nu-ţi cere nimeni părerea!

P.S. Mă bat cu tot OSUT-ul ca să-mi suţin părerea... dacă trebuie.

Cârtiţoiu` spunea...

:)))) Mai ţineţi minte convorbirile numaplictisi vs. the note?

Mă rog, afişele alea tot revoltătoare sunt.

Bogdan Sorlea spunea...

buna. nu cunosc situatia OSUT Timisoara, la fel cum nu cunosc situatia OSUT Cluj-Napoca unde sunt student si sincer nici nu ma intereseaza, dar, din cate se aude, cel putin aici, OSUT sunt josnici. Repet, nu cunosc, nu zic ceva clar. Totusi, cred ca afisele respective sunt cam ostentative dar nu neaparat in sens pozitiv. Eh, dar ce conteaza? Spor