sâmbătă, 6 octombrie 2012

Women would rule the world if they weren't so busy hating each other

Eu nu urasc barbatii. Nu-i urasc pentru ca nu ei sunt inamicul numarul unu, monstrul ascuns sub pat, nu ei distrug vietile femeilor, nu ei ne transforma din creaturi functionale in vaci nevrotice. Nu, nu, nu, ei sunt nu numai incapabili de a face asta, dar nici nu prea au chef. Barbatul este, pana la urma, cel mai comod animal.
Sursa tuturor problemelor pe care le intampina femeile, sunt femeile. Rectific: sursa tuturor problemelor pentru femei inteligente si cu un oarecare simt al moralitatii sunt femeile proaste, tatele egoiste, insetate de atentie, femeile care urasc femeile pentru ca le privesc ca pe competitie, femeile care aduc alte femei la pamant prin insulte, invidie, ura.
Margaret Thatcher spunea ca e un loc special in iad pentru femeile care nu se ajuta una pe alta. Avand in vedere ca muncim mai mult si mai bine dar suntem platite mai prost si ne sunt recunoscute meritele mai rar, ca fizic, anatomic am fost construite in asa fel incat sa fie usor sa ne aflam, fara voia noastra, in inferioritate, ca am fost private zeci, sute, mii de ani de dreptul de a lua decizii privind propria noastra existenta, ca si azi mai sunt femei umilite, batute, abuzate just because it's possible, cele care au sansa de a se naste intr-o societate civilizata, in care astfel de mizerii sunt diluate suficient de mult ca nu mai sunt extrem de sesizabile, refuza sa iasa din troaca de porci in care istoria ne-a tot ingradit. Refuzam sa fim civilizate si refuzam sa ne ajutam.
“Feministele” de astazi sunt un exemplu destul de relevant. Scriu feministe cu ghilimelele de rigoare pentru ca definitia moderna a feministei este: femeia care sustine cu ardoare ca ea este inteligenta si restul femeilor sunt niste curci proaste si bete. Noi, toate, vrem sa fim femei inteligente si suntem oripilate de femeile cu adevarat proaste, de femeile care refuza sa se educe, care ne sunt inferioare. Dar, in acelasi timp, cand suntem puse fata in fata cu o femeie cu adevarat inteligenta, mai inteligenta decat noi, simtim fiorul competitiei coborandu-ne de-a lungul sirei spinarii si din femei inteligente ne transformam brusc in huligani care ridiculizeaza, cauta cusururi, fac orice mai putin sa accepte, sa admire si sa invete de la alte femei ale caror realizari le depasesc pe cele din portofoliul propriu. Tinem cu femeile atata timp cat noi suntem cele mai bune, mai destepte, mai frumoase, mai dorite si mai invidiate. In momentul in care isi face aparitia o alta femeie care revendica tronul, scoatem securea ascutita in prealabil si ne postam in pozitie de atac.
Cati barbati ati auzit referindu-se la o femeie drept "curva", "stricata", "penibila" aia? Nici unul (excluzand ocazionalii misogini abuzati la varste fragede)! Termeni precum "curva" sunt inventati de femei pentru a fi directionati tot catre femei. Pentru barbati, ceea ce pentru multe femei este o "curva proasta", pentru barbati era, in termenii cei mai simpli, o tipa la care ii place sa se distreze, in prezenta careia isi doresc cu totii sa se afle. 
Concluzia? Nici macar nu am! Nu pot sa inchei cu vreun indemn pentru ca ar fi in van. Mi se pare ca devenim din ce in ce mai inversunate una fata de alta si sa lupt contra unei asemenea tendinte mi se pare fara folos. Singura lupta pe care o voi duce zi de zi va fi cu mine - voi lupta zilnic pentru a nu simti invidie fata de femeile ce se dovedesc a fi mai inteligente, talentate, mai bune decat mine ci respect si dorinta de a le egala si intrece prin munca si forte proprii. Ca macar atata lucru am invatat si eu - poti face un om prost si urat cat vrei, ca asta nu o sa te faca pe tine nici mai destept, nici mai frumos - dimpotriva.

6 comentarii:

ioanca spunea...

Detii multa ura in tine momentan, banuesc ca esti tanara, cu timpul ai sa fii mai relaxata, ce sa-i faci daca ai avut ghinionul de a te naste in Romania.

Flavia spunea...

Ioanca, cum ai ajuns tu la concluzia asta? A vorbi despre frustrarile altora presupune ca acestea mi se tranfera mie automat?

JT spunea...

Am si eu una despre zilele saptamanii:

Moanday
Tongueday
Wetday
Thirstday
Freakday

Politan Prod 97 SRL spunea...

Mie mi-a placut articolul Am simntit ca esti sincera Bravo cand recunosti cu atata sinceritate ce simti esti pe drumul cel bun, ma bucur pentru tine ca ai fost capabila sa recunosti simntiri pe care alte fete nu vor sa le recunoasca .Daca te minti nu inseamna ca esti mai buna. Primul pas spre bunatate si evolutie este recunoasterea si cunoastera Eu;ui dupa care urmeaza o autoeducare permanenta
Sunt de acord cu tine
Fose septice



Pt bazine si rezervoare:
Bazine - Rezervoare

automacarale spunea...

“Feministele” de astazi sunt un exemplu exagerat de relevant si incurabil.

Burn after reading spunea...

poti face un om prost si urat cat vrei, ca asta nu o sa te faca pe tine nici mai destept, nici mai frumos - dimpotriva.


Agree! :)
Mi-ai dat de gandit cu multe..
Bine am venit pe blogul tau!