duminică, 4 octombrie 2009

Un weekend frumos in poze

A fost Leids Ontzet weekendul asta. Adica a fost The Relief of Leiden,sarbatorirea momentului in care orasul a scapat de spanioli acum sute de ani. Olandezii se pare ca stiu cum sa party. Oameni de toate varstele pe strazi, mancare, bere peste tot, muzica, concerte si Luna Park. Orasul s-a transformat complet pentru 2 zile (vineri si sambata).





Vineri, dis de dimineata (adica la ora 12, cand m-am trezit) am plecat direct la gara ca sa o racolez pe o prietena veche care a venit sa ma viziteze din Rotterdam. Am intarziat putin la gara pentru ca a trebuit sa fac slalom printre standuri cu vata de zahar, gogosi, Vietnamese Loempia (delicious!!!!!!), frikandele si frits. Oricine ma cunoaste cat de putin stie ca mie imi este greu sa fiu rapida cand vine vorba de chestii divine de mancat:))) ma mir ca nu am picat de pe bicicleta de cateva ori:P
Ajunsa la gara am fost de doua ori bucuroasa, nu doar pentru ca o vad pe Madi ci si pentru ca mi-a adus un superb buchet de trandafiri. Tineam buchetul ala in mana ca pe aur, chiar daca trebuia sa imi duc si bicicleta nu am lasat-o pe Madi sa mai ia buchetul inapoi! Era al meu, my precious, divin si frumos si eu vream sa merg cu el in mana (Sick!). Here you have the beauty, trei zile mai tarziu:

Vantul si ploaia ne-ar fi putut incomoda putin dar am avut atatea sa ne povestim incat pentru moment am si uitat de ea. Mi-am reamintit ca imi este extrem de frig cand mi-am aprins o tigara si am realizat ca mana imi tremura foarte tare si nu pot sa o controlez deloc!:)
Seara am avut placerea de a fi invitata la o cina gatita de un francez (divin el, divina mancarea!) unde ne-am simtit foarte, foarte bine. Am discutat cu francezul si cu prietenii lui si despre fotbal si F.C. Timisoara dar si despre Tony Blair si posibilitatea ca el sa ajunga presedintele UE, si despre utilitatea referendumului din Irlanda si despre schizofrenie si tot asa.M-a bucurat diversitatea de subiecte pe care am putut sa o discut cu oamenii de la cina. Desi unul isi facea PhD-ul in schizofrenie si altul in farmacologie si tot asa, deci nu aveau nicio legatura cu lumea politica, toti stiau sa aiba o conversatie despre asa ceva. DAca intrebi un student la Poli ce e Tratatul de la Lisabona nu stie sa iti spuna, aproape sigur. Ma rog, ideea este ca te simti bine inconjurata de astfel de oameni, simti ca tu cresti ca om, ca ai de la cine si ce invata.
Dupa cina am plecat toti sa bem( da fac si asta, nu au discutii intelectuale all day long) si sa dansam la una din scenele amplasate peste tot in oras. Le-am racolat si pe fetele mele de la curs si off we went. Olandezii nu au jena, cand vor sa se usureze apai se usureaza. Mai ales daca au baut o cantitate destul de mare de alcool si mai ales daca nu au cum sa ajunga la o buda normala ( datorita sutelor de oameni care erau pe strazi la ora aia). Si ce fac baietii atunci? Fac asta:


Nu este baiatul din imagine un caz izolat, prietenele mele (colege vreau sa spun, Flavia:P) deja erau oripilate, cum intorceau capul spre canal cum vedeau vreo doua, you know what i mean:)
Na si imaginati-va voi ca in apa asta in care jumate era apa din canal si jumate era urina by now un brav olandez a sarit ca sa ii salveze telefonul unui prieten.O sa spuneti YEEEKKK, mai ales fetele. DAr eu zic sa nu spuneti hop pana nu sariti gardul. Uitati-va la poza prima oara si la cum arata baiatul.


It isn't so yek anymore, right? :))) Noi fetele trebuie sa recunosc ca am ramas putin hipnotizate, spre disperarea baietor care erau cu noi:P
Intr-un loc cat Piata Unirii sa spunem erau amplasate 3 scene. DAca te mutai de pe barca 5 pasi mai incolo (literally) auzeau techno si daca te mutai 3 pasi in cealalta parte auzeai oldies but goldies. Noi am inclinat spre techno si am dansat pierduti in noapte pana dimineata! ERRRRRRRRRR! Wrong! nu pana dimineata, doar pana la ora doua pentru ca olandezii sunt nebuni, la 2 totul se inchide! WTF?? am plecat toti dezamagiti spre casa.Eu si colega de apartament, datorita nivelului de alcool ridicat in sange, nu vream sa incheiem seara asa repede asa ca am continuat cu un fun photo session care avea ca scop prezentarea casei noastre. Cateva poze,majoritatea doar cu mine insa, nu stiu daca ea vrea sa aiba embarrasing pictures pe net:):








Nu am dormit decat 3 ore pentru ca la 6:45 trebuia sa fim in fata primariei pentru celebrarea oficiala a orasului. Ce impresionant. Oameni de toate varstele s-au trezit de dimineata sa cante imnul Olandei, imnul orasului si cantece de vitejie alaturi de primar, ca sa sarbatoreasca The Relief of Leiden. Mie la astfel de manifestari imi vine sa plang, bine ca a trebuit sa ma ocup de chestii organizatorice( fac parte din organizatia care i-a adus pe tinerii straini la festivitati) ca altfel ma faceam de ras :) Intrati pe blogul meu cu muzica aici ca sa ascultati imnul Olandei, e divin! Divin!:) mie imi aminteste de lansarile lui tata de nave si de momentul cand am nasit o nava olandeza si nu am reusit sa sparg sticla de sampanie!!! (embarrasing moment, o sa va povestesc despre el o data).
Dupa cantece si parada lumea merge sa manance hering cu paine. Doamne ce chestie scarboasa. Heringul era crud, il iei de coada ridici mana sus si il bagi pe tot in gura. Nimic mai scarbos, de ce nu aveau paine cu Nutella ca traditie??? De ce????:) Pacat ca nu am inca pozele cu mine scarbita in timp ce gust asa ceva sa vedeti despre ce vorbesc.
Alta idee la fel de proasta ca si gustarea pestelui crud a fost sa ma dau pe o chestie dinaia de luna park. 1 -am simtit ca lesin de cateva ori; 2- mi-a picat telefonul si mi s-a futut complet(bine ca era ala vechi), 3 - am tipat pana am ragusit; 4 - a tinut mult mai mult decat mi-as fi dorit si deja imi era frica sa mai si respir!
Seara s-a incheiat cu cele mai frumoase artificii pe care le-am vazut in viata mea! Putine lucruri pot uimi si pot provoca asa stari frumoase ca artificile, spun eu. Cand se uita la artificii, oamenii, de orice varsta, re-devin copii.
Astazi m-am sculat la 2 dupa-amiaza, la 5 cand am plecat la un amic pentru cina doar gramezile imense de gunoi de pe drum mai aminteau de nebunia ce s-a desfasurat in weekend.
Frumos!Mai vreau!
Va las , ma duc in pat sa incerc sa ma culc. Fara succes cred, in cateva ore trebuie sa merg la aeroport ca sa le iau pe mama si Silvi! Cine poate sa doarma cand ii bate fericirea la usa??????????????

10 comentarii:

Flavia spunea...

te distrezi nu gluma!foarte fain si apartamentul e asa dragut!sunt sigura ca acum esti mega extaziata alaturi de sis & mom,de dormit dormi dupa!:)te pup

Dani spunea...

m-am amuzat copios citindu-ți postarea. Tipic ție as putea sa spun. ;)

P.S. ghici ce secvență de caractere trebuie sa scriu la verificarea cuvintelor: H-A-T-E-R!!! =))))))))))

Andreea spunea...

flavia!!!!!!! sunt extaziata!!!! desi acum m-au parasit si au plecat in lumea viselor pt o ora, doua!!! jet lag!!!!!!
@ionesta: apai sa stii ca tu de ceva vreme numai commenturi de gen hater mi-ai lasat!ma bucur ca finally ai dat si tu un comment neutru:) desi asta cu tipic tie, hmmmm:)))

Radu S spunea...

Ba ce fain!

Andreea spunea...

scurt si la obiect, radu! imi place:)))))

Anda spunea...

Am citit cu atentie a doua oara. Dar tot pozele m-au luat. Sunt frumoase si aia in care iesi din masina de spalat e preferata mea :D
Si faza cu peste crud: yek.
Cu toate astea mi s-a facut foame cand ai zis de mancare [adica "ata de zahar, gogosi, Vietnamese Loempia "], mai ales ca ultimele 3 zile n-am prea mancat, desi frigiderul e plin de bunataturi.
Siiii vreau sa ma dau si eu pe "chestie din-aia in Luna park"!!! Asa de mult imi place cand nu mai pot respira :))

Andreea spunea...

vai!!!! imi imaginez cum zici siiii-ul prelung:) asa o dragutaa!!! nu mai spun ca mi dor de tine ca deja devin penibila:) mi asa o pofta de niste gogosi bune:))))))))))

drstoica spunea...

E atat de simpatic scris articolul asta, incat, la final, aveam impresia ca ne stim si ca am colindat cu tine orasul, ca m-am distrat copios, ca aproape ti-am prins telefonul sa nu se... asa :), ca eu sunt cel care ti-a facut pozele. Stiu, nu sunt eu, da' parca ma poti impiedica sa-mi inchipui? :)

Andreea spunea...

nu te pot impiedica si nici nu vreau asta!:) ma bucur ca ti-a placut postul.

drstoica spunea...

Eram sigur ca eu ti-am facut pozele, nu stiu de ce am crezut altceva la un moment dat... Mai vrei? :))