miercuri, 5 august 2009

POLI!POLI! POLI!

Doar vreau sa multumesc jucatorilor pentru o seara perfecta! Iubesc bucuria si agitatia asta specifica meciurilor castigate! vin din Piata Operei, te umple de energie sa vezi atatia oameni fericiti! eu pentru asta m-am bucurat mai mult decat pentru meci, a fost divin sa impartasesc si sa tip si sa cant si sa sar cu inca alte sute de oameni:) Si cand te gandesti ca eu nu prea le dadeam sanse, de aia nici nu m-am dus la meci cu sora-mea, abia la a doua repriza ni s-au aprins antenele si am inceput sa urmarim cu sufletul la gura, ca uite, avem totusi sanse!
Unii se ofereau sa isi dea viata pentru Nelutu Sabau, altii inotau in Fantana cu Pesti, altii se urcau cu steaguri pe unde puteau, fiecare in felul lui se bucura de un rezultat istoric!
Cel mai tare mi s-a parut ca strigau unii: Dupa Ceausescu, JOs Mircea Lucescu! :)
Nu am nimic cu Lucescu dar mi s-a parut increzut comentariul lui din tur cand a spus ca daca era pe banca, Sahtior batea Poli cu 7 la 0. Asa ceva nu se face mai ales cand echipa adversa e din tara ta!
Mi-am amintit cum acum nu stiu cati ani, plecam cu Tico-ul mamei vreo 7-8 oameni in Piata operei sa ne bucuram ca Romania batea Anglia la Mondiale. Mi-am amintit si frustrarea de vara trecuta la Romania- Olanda si tot asa. Ce tipete, ce tremur, ce nervi intinsi,ce bucurie, ce frustrare.
Inca o data Timisoara a facut istorie! Frumos!
Oare cati oameni o sa doarma cu zambetul pe buze asta-seara? :)

11 comentarii:

Cârtiţoiu` spunea...

O grămadă cred c-au dormit cu rânjete pe buze. Pentru un pasionat de fotbal presupun că înseamnă enorm...asta în condiţiile în care şi eu mă bucur şi n-am nici o treabă cu fotbalu'. :P

Andreea spunea...

:))) inseamna enorm pentru pasionatii de fotbal, inseamna mult pentru semi-pasionatii ca mine si inseamna o bucuries simpla si sincera pentru cei care nu au nicio treaba cu fotbalul :)

Dani spunea...

sunt un maaaaaare pasionat de fotbal dar pentru mine nu a fost o imensa bucurie.
Motivele sunt multiple, încep cu Călinescu și se termina cu banere si scandarea de care ai pomenit tu.
Nationala este un alt subiect, pe care, din păcate, 50% din galeria lui poli nu il poate intelege.
La Romania - Olanda nici nu vreau sa ma gândesc, a fost cea mai dezamăgitoare zi din viata mea.

Andreea spunea...

acum am citit pe gsp despre Calinescu, nu stiam dc te-a enervat.mie nu mi se pare ca un comentariu personal merita sa umbreasca bucuria nimanui. Bannerul ala cu retrogradarea iarasi, e treaba lor ce au simtit atunci si oricum, nu am de unde sa stiu daca a fost adevarata faza sau nu- pe vremurile alea totul era dubios. Scandarea de care ziceam mi s-a parut funny, eu am auzit-o doar la un grup restrans in Piata Operei, nu stiam ca mai multi au auzit-o. Oricum era clar ca asa vor reactiona cei din galerie dupa ce spui ca le bati echipa cu 7-0. trebuie sa recunoastem ca lucescu este putin ingamfat, oricat de bun este ca antrenor.
dar vreau sa te intreb, tu tii cu Poli in general? Fiind din Ineu poate ai alte preferinte de cand erai mic. Atunci se intelege dc nu ai fost foooooarte bucuros si dc te-ai cramponat la diferite faze (care ai dreptate pot sa fie considerate de kkt). Eu insa, sunt fan Poli, tata e fan Poli, bunicul e fan Poli... :) ASa ca eu ma bucur mult si chestiile de care ai mentionat tu mi se par mult prea nesemnificative ca sa ma supere!
cat despre Romania - Olanda stiu ca atunci am realizat ca noi romanii nu suntem buni la nimic, atunci am realizat ca nu avem cum sa iesim din kkt, astia suntem trebuie sa ne obisnuim. Oribila ziua, olandezii saracii jucau ei mai mult pentru Romania decat jucatorii nostrii. Nici daca ar fi fost blat nu ne-ar fi ajutat atata si uite ca....

Dani spunea...

Da probabil ca Lucescu este îngâmfat, dar este un atribut care vine odată cu valoarea. Pe mine ma irita lipsa de recunoaștere a valorii unor oameni și faptul ca nu se poate face distincție intre dorința de victorie si om. E ca și cum ai spune ca dacă ești dinamovist/stelist ești 0 ca om. Si crede-ma, mare parte din polisti asa cred.
Din Ineu fiind, probabil ca ar trebui sa țin cu UTA, ei bine nu pot spune asta. Am jucat fotbal in tricoul UTA-ei, am jucat pe Dan Paltinisanu dar nu sunt nici Utist nici polist.
Ma irita aceasta rivalitate intre orașe atâta timp cât este distructiva, spune asta un șofer cu numere de Arad (si București câteodată) în Timișoara.
Romania - Olanda... am fost la Berna la meci. Când nu eram la volan scriam la licență, pe care trebuia sa o predau la 2 zile după ce ajungeam acasă. In ciuda dezamăgirii crunte pe care am simțit-o, nu am sa uit cum ne pictam cu olandezii pe fata si cum cântau alături de noi. Erau câtă frunza câtă iarba, ne putea manca de vii dacă vroiau.
Niciodată nu vor face asta polisti cu vreo echipa adversa(bine mai puțin Rapidul) și asta pentru mine este de neînțeles.

Andreea spunea...

asa e, probabil ca sunt multi polisti batuti in cap :) oricum faza dela tg jiu mi s-a parut horror beyond compare asa ca nu sunt aici sa le iau deloc apararea celor din galerie. oricum trebuie facuta diferenta dintre un polist si un polist din galerie. ei sunt mai extremisti si pentru ei poli e mai mult decat o echipa e un mod de viata.
inca exista rivalitate intre poli si uta? mie mi s-a parut ca s-a stins de mult :)
Apropo de numere la masina, sa ne batem putin joc de mine si sa destindem atmosfera: mi asa o rusine ca avem masinile cu numere de MH in Tm :))) Mai ales la BMW, imi si imaginez cum catalogheza orice sofer in trafic daca facem unul dintre noi vreo greseala : Ce sa mai, si cu BMW si cu numere de MH, taranul, olteanul!". nici nu vreau sa ma gandesc :))))))

Paul spunea...

Totally off topic: Sunt dinamovist si pe deasupra si utist. Am fost fericit aseara, nu mega, dar totusi fericit. Iata un mister: Ionesta nu tine cu UTA, dar nu isi face nici in ruptul capului buletin de Timisoara, iar eu tin cu UTA dar am buletin de Timisoara. Mie imi place rivalitatea distructiva(injur cu placere orice echipa in afara de Dinamo si UTA), lui nu, el e rapidist, eu dinamovist. Si da suntem si prieteni buni. Incurcate sunt caile domnului.

Andreea spunea...

pai nu e deloc off topic commentul tau :)) si da, foarte incurcate, m-am pierdut in utisti, dinamovisti, polisti si rapidisti etc. si tu ca dinamovist te-ai bucurat? bine ca nu ai fost in centru aseara :))
si utist si dinamovist si esti inca nevatamant si inca locuiesti in Timisoara???? WTF? :)))

Dani spunea...

ba fu 2 10 asta îți comunic ca tocmai ți-ai semnat sentința la moarte. Ultrasi ce ii citesc blogul gemenelor te vor linsa!!!
@andrea: un exemplu de cum ar trebui sa se comporte și sa traiască un om meciurile de fotbal tocmai ți l-a dat paul acuma. Dinamovist convins dar totuși polist aseară.
Asta nu vor înțelege marea majoritate a suporterilor și asta este și un motiv pentru care la mine pe buletin nu vreau sa scrie Timișoara! Pana una alta mai pot înghiți drumuri in alt judet pentru diferit acte. Când o sa ma satur, imi fac buletin de...Caras :)))

Paul spunea...

Pai nu ai vazut ce muschi am? Normal ca nu se ia nimeni de mine:P

Andreea spunea...

@dani: asa e, si eu m-am bucurat si pt steaua si pt orice alta echipa cand a venit vorba de liga campionilor sau UEFA.
@paul: suntem toleranti aici pe blog, orice dinamovist e binevenit. cat timp esti pe teritoriul gemenelor esti protejat. afara din casa, in timisoara insa....nu sunt asa sigura :))) Muhahaha