miercuri, 7 decembrie 2011

Fiecare om are o patrie. Restul sunt tari

Nu am nimic de zis - cel putin nimic din ce nu am mai zis pana acum! A inceput numaratoarea inversa, in 5 zile voi face deja binecunoscutul drum Bruxelles-Timisoara ca sa fiu acasa de Craciun. Nu fac parte din categoria de romani care se plang de tara lor, care se vaita ca le e greu, care lauda tarile vestice. Recunosc ca am fost norocoasa, ca nu mi-a lipsit niciodata nimic si poate tocmai comfortul acesta m-a inzestrat si cu o puternica speranta si incredere in potentialul Romaniei. Dar nu despre asta vreau sa scriu. Cu toate ca optimistii si cei sictiriti de problemele din tara sunt atat de diferiti, drumurile lor se intersecteaza mai tot timpul in preajma sarbatorilor. Toti cei care pot, fac cumva sa ajunga acasa de Craciun. Se pot bate cu pumnu-n piept un an intreg ca e mai bine in cutare sau cutare tara, ca spre deosebire de Romania, acolo se rezolva totul "imediat", dar daca nu ar petrece sarbatorile de iarna acasa, cu traditionala mancare si bautura in exces, ar ofta toti ca niste primadone. Tuturor ne place sa fim acasa de Craciun. Celor carora realmente nu le place sa fie acasa, probabil ca nu le place Craciunul si/sau propriile rude. In rest, ca niste adevarati devoratori de proteine animale si emisiuni de scandal, cumparam cadouri, ne facem bagajele si gonim cat ne tin picioarele, rotile si aripile spre casele mirosind a sapte feluri de mancare.
La fel si eu, in rand cu ceilalti romani, am inceput deja sa imi fac bagajul, sa impachetez cadourile si sa visez cu ochii deschisi la camera mea, la bunicii si la prietenii mei. Doua lucruri ma ingrijoreaza insa: 1. De cand nu mai fumez, apreciez pentru prima oara faptul ca fumatul este interzis in toate localurile in Belgia, pentru ca tentatia nu mai e atat de mare. Nu stiu cum voi reactiona la o cafenea fumegand a tutun, cu garda jos de la prea mult vin fiert! 2. Nu numai ca am renuntat la tutun, ci si la carne. Acum marea mea dilema este cum sa fii vegetarian in Romania, si mai ales, cum sa fii vegetarian in Romania de sarbatori, cu doi bunici complet dezamagiti de alegerea mea in materie de alimentatie? Va fi o vesnica lupta, acum sa vedem cat de ciufulita voi fi la capat de drum!
Timisoara mea draga, pregateste-te ca vin! Si apoi mai pregateste-te, din nou si din nou, ca venim cu totii pe rand: Giulan, Andreea, Pana si Raisa!

3 comentarii:

Anda spunea...

abia astept sa veniti!!! te pup!!!
si sincer, nu stiu cum ai ajuns sa nu fumezi si sa nu manci carne (inteleg de ce, dar nu cum), e foarte (prea) sanatos :))
eu cred ca o sa fie ok!

Soll spunea...

Super@

Masaj erotic Bucuresti spunea...

un artcol reusit, mai asteptam si altele la fel de bune.