marți, 12 ianuarie 2010

Spre ce meleaguri noi grabit alergi

Citeam acuma la Andra despre poza asta cu Ana Geoana si m-a pus putin pe ganduri. Eu chiar ieri i-am vazut profilul (inainte sa isi puna pe privat pozele sau sa si le deleteze), dupa ce am citit pe net despre noua EBA (ca sa vedeti cum ma plictisesc eu cand ar trebui sa imi scriu Literature Review-ul pentru teza mea de masterat - dar nu dati vina pe mine, sunt inca acasa si nu e asta mediul meu normal de invatat :(( ). Si m-am uitat la pozele ei si nu mi s-a parut nimic anormal - anormal pentru zilele noastre vreau sa zic, nu pentru nu stiu ce standarde mai vechi.
Ce vreau sa zic, domnule,daca fata asta facea ceva diferit decat ceilalti colegi ai ei atunci as spune da, jos palaria, Ana asta e o ciudata si merita sa apara in ziare. Dar nu, nu e o ciudata, e exact ca toti colegii ei, ca toti copii de varsta ei. Ca ea si prietenii ei au mai multi bani si pozele nu sunt facute in baia din blocul 7 scara C din Ferentari sau din Lipovei si sunt facute pe cine stie ce insula exotica e singura diferenta - care pana la urma e doar de nuanta si nu trebuie luata in seama (nu e vina ei ca parintii ei au bani). Acum vreo 2 zile ma uitam cu prietenii mei pe HI5-ul unei fetite de la Orsova (orasul meu natal) pe care eu o stiu de cand s-a nascut (eu aveam 8-9 ani pe atunci) si ne cruceam ce poze, ce limbaj aveau fetele de acolo. Deci se intampla si la case mai mici:P. Asa ca mie isteria cu fata asta mi se pare exagerata.
Ce ma intristeaza pe mine insa nu e ca fata marelui politician Geoana (pfffff) e in costum de baie (are un corp superb pana la urma, la toti cei putini ani ai ei) ci ma intristeaza ca in ziua de azi copiii (fete si baieti alike) cresc prea repede....si fizic si psihic. Spune o melodie pe care plange tata (apropos, azi e ziua lui :P)poti sa faci de toate in viata dar fa-le la timpul lor. Copiii astia nu fac lucrurile la timpul lor, sar peste etape frumoase din dorinta de a fi considerati oameni mari sau din cine stie ce alte considerente (nu vorbesc aici de copiii pe care diferite momente nefericite, viata i-a maturizat fortat). Imi povesteste Silvia ca ii psune un prieten ca fata (fata din discutia lor)are doar 17 ani dar e FOARTE matura pentru varsta ei (si asta o spunea cu mare mandrie).De ce e un motiv de mandrie ca e matura pentru varsta ei? E un motiv de tristete as spune eu, ca o sa aiba timp sa fie matura mai incolo dar anii astia de liceean ne-matur si copilaros nu o sa ii mai iei inapoi niciodata!Niciodata! Sa faci sex mai repede, sa lucrezi cat mai repede,sa ai o gandire matura, sa ai relatie serioasa cat mai repede, sa ai masina cat mai repede, totul mult mai repede. DAr de ce? Nu o sa ai timp zeci de ani sa faci sex? nu o sa ai timp zeci de ani sa lucrezi si sa fii angajat? nu o sa ai zeci de ani sa conduci ce masina vrei si iti poti permite? Nu o sa fii casatorit zeci de ani?Ca om adult, cam faci aceleasi lucruri pe parcursul a multor, multor ani. Doar in primii 20 de ani de viata, poti sa faci lucruri atat de diferite, poti sa ai atatea etape diferite si noi ne incapatanam sa pierdem ce poate sa fie mai frumos. Parerea mea e ca suntem niste mari prosti! (spun suntem, pentru ca si eu am avut greselile mele in acest sens).Avem mereu impresia ca doar atunci cand o sa fim "oameni mari" o sa ne putem cu adevarat bucura de viata si o sa fim completi, si e total gresit. Omul matur nu duce viata asta roz pe care noi ne-o cream in cap, omul matur are suferinte, are greutati si mai ales! mai ales! are BLAZARI, are idealuri ingropate, are plictis, are sentimentul ca viata trece pe langa el pentru ca toate zilele sunt la fel (si asta nu o spun din experienta proprie,ci dupa ce m-am uitat in jur, eu nu sunt inca MATURA, eu am inca vise naive, nu m-am lovit inca de viata, inca strig dupa mama pentru diferite chestii). Si toti ne impingem bulbuc sa ajungem aici....ce prostie!
Si eu faceam la 14 ani petrecere in pijamale ca si Ana Geoana,cu Noemi si Alecsis si Silvia, dar nici nu ne gandeam sa ne facem poze sexy in pijamale sau cine stie ce alte kkturi. Ne facea mama lui Noemi clatite cu ciuperci si ne uitam la un film, povesteam, radeam, ne imaginam cum o sa fim noi cand o sa fim mari (observati nuanta, noi ne imaginam ,ele deja se transforma in asta). Sau ne uitam la filme de groaza(SCREAM) si beam lapte dupa sa ne calmam si mergeam toate in lant la baie, de frica!
Sa nu mai spun ca nici la 16-17 ani nu eram mai breaza, high-lighturile saptamanii erau "intalnirile" la ceai cu Victor in Frog :P. Dar nu imi pare rau, am avut o copilarie si o adolescenta atat de frumoasa, cu momente asa de superbe ca nu le-as da pe amintirile nimanui! NIMANUI!
Si nu poti sa spui ca eu sunt cine stie ce babeta, ca abia fac 23 in fix o saptamana!
Pana la urma, fiecare cu viata lui si generatia lui, dar e pacat ca ne incapatanam sa ajungem mai repede intr-o destinatie care nu pleaca niciunde si unde o sa salasluim mult de acum inainte. Scurtam drumul sau il facem in mare viteza si nu ne bucuram de el, ca sa ajungem la destinatie si sa ce? sa ce? Sa nimic.

10 comentarii:

Flavia spunea...

vreau sa vad si eu poze cu mandra asta!

e foarte trist si ciudat ce se intampla,eu vad asta la sora mea zi de zi!

Andreea spunea...

nu o sa iti spun cum sa dai de ea ca nu vreau sa perpetuez nebunia asta (mint, o sa iti zic live, ca nu vreau sa ii fac publicitate pe blog:P)dar am uitat, cati ani are sora-ta?

Flavia spunea...

ba pe mine sincer m-a enervat cand am citit chestia asta in catavencu. era saraca fata in costum de baie! nu mi s-a parut in niciun fel nelalocul ei poza. nu era 'rascracita', nu facea nu stiu ce fete seducatoare. in fine. ea sa fie cea mai mare problema a tarii noastre! Mi se pare absurd sa se ia presa de o fata de 17 ani ca un mijloc de atac la adresa lu taica-su.
Iar apoi, si eu ma gandesc de multe ori la fetele cu 10 sau 5 ani mai mici, care au alte apucaturi etc. incerc totusi sa nu cad in aceeasi capcana in care cad toate 'vechile' generatii - sa judece generatiile mai tinere dupa standardele proprii. noi ne-am purtat in conformitate cu lucrurile la care am fost expuse, ele, la fel, dar intr-un alt context. noi nu aveam mall-uri (mall cand noi eram de varsta lor era bega; si metro era paradis!), nu aveam decat bravo si popcorn nu sute si mii de reviste de moda/gossip etc, aveam captain planet si sandy bell nu cine stie ce hannah montana de azi. La fel cum noi suntem atat de diferiti de parintii si bunicii nostri, la fel sunt si ele/ei diferiti de noi. mai ales acum, cand toate inovatiile vin cu o viteza ametitoare.
noi nu am stat pe net inainte de 13 ani cred, si atunci timid, pe mirc. astazi adolescentii trebuie sa se miste mult mai repede decat o faceam noi!
na ca m-am pierdut in idei. :)
te pup, am lucrat overtime azi, sunt gripata si miserable, imi vine sa plang de nervi si de rau ce mi-e.
am incercat sa te sun ieri pe la 12, numai ca sa realizez ca nu suntem pe acelasi fus orar. Sa ii spui la Nicky la multi ani si sa fie sanatos si fericit si puternic, ca sa faca fata celor doua scarpii care-i sunt fiice!

Andreea spunea...

asa e flavia, trebuie sa privesti lucrurile mai obiectiv, dar asta nu te impiedica sa spui ce crezi si sa vezi unele lucruri flagrante. adica, inteleg ce zici, dar una e sa iti dai cu parerea si alta e sa fii absurd sau sa interzici unele lucruri doar pentru ca tu nu ai trait asa.
stii ca sunt de acord cu tine si ca pana la urma fiecare cu caciula lui si cu prostiile lui, dar nici o toleranta dinasta dusa la extrem ca stii ce parere am eu despre toleranta. incercand sa nu cadem in capcana de a judeca alte persoane fara motiv eu cred ca riscam sa cadem in alta capcana, aceea de a ne intoarce unde bate vantul si de a nu mai avea un sistem de valori proprii la care sa aderam si pe care sa ni le sustinem.
una peste alta, maine ma duc sa imi fac marele vaccin impotriva AH1N1, ca de la "moartea actorului" mi s-a facut si mie frica...am intrat in isterie, ca toate telenovelistele din Bucuresti :P

Flavia spunea...

ma stii prea bine, daca cineva judeca, aia sunt eu. si o fac cu mandrie. nu mai tot explic ca intelegi tu ideea mea, de a nu judeca dupa experientele noastre ci dupa niste valori mult mai generale si timeless.
in ceea ce priveste vaccinul, la mine cred ca e deja prea tarziu. daca gripa ce ma tot incearca de 2 saptamani nu e porcina, oricum it makes me feel like a pig. sunt miserable fizic, sometimes i really just wanna cry about it. de cand am venit man, 11 zile si nu se lasa. am uitat cum e sa respiri pe nas!

Cârtiţoiu` spunea...

Mda...cam aşa e. Lumea uită să facă treburile la timpul lor.

Flavia - are 14 ani. Cel puţin aşa zice presa.

Repet, deşi am mai spus: fata asta e doar un exemplu. Sunt multe altele şi mai nasoale.

Şi nu zic că ar trebui copiii încuiaţi la mănăstire, că pân' la urmă e treaba lor, şi nici că ar trebui să se mai joace cu păpuşi... e doar trist. Şi e trist că aleg unii copii să se expună în halul ăsta, că doar facebooku' are nişte norme de sigurnaţă a paginii mai mult decât decente, ca să nu stea toţi pedofilii să se holbeze dacă tu ai chef de poze în bikini. :)

Prea mult pe subiectul ăsta.

Andreea, ai scris divin.

Anonim spunea...

Salut www.SpuneNuDrogurilor.com este o echipa recent formata, nonprofit, care si-a propus sa lupte pentru constientizarea opiniei publice, a tinerilor debusolati de societatea in care traim despre tot ceea ce inseamna consum de droguri intr-un fel sau altul.
Daca prin actiunea ta, salvezi o singura viata de la decadere, considera ca ti-ai atins scopul, alaturi de noi toti ceilalti. Daca doresti sa sustii aceasta campanie, afisaza pe blogul tau un banner, codul se preia de la: www.spunenudrogurilor.com vei fi sustinut si tu de aceasta campanie lasa un comentariu daca ne sustii sa te sustinem si noi Scuze de deranj

Andreea spunea...

mersi, andra :P asa e cum zici, nu spune nimeni sa se mai joace cu papusile. oricum, eu zic ca pozele ce le avea Ana GEoana sunt mai mult mai decente decat multe poze facute pentru HI5 de cine stie ce fetite...saracele :(

@anonim-spune nu drogurilor: o sa vorbesc cu my partner in crime si daca si ea o sa fie de acord o sa punem bannerul.eu nu am nimic impotriva.

movieaddicted spunea...

Andreea is back :D missed u!

Andreea spunea...

haha! mersi, luiza! sper ca si tu ai avut o vacanta superba! and now, back to life, back to reality:P