miercuri, 4 noiembrie 2009

I decided to make it work for me, not against me

Ce am:
Hypochondriasis (or hypochondria, often referred to as health phobia) refers to an excessive preoccupation or worry about having a serious illness. Often, hypochondria persists even after a physician has evaluated a person and reassured them that their concerns about symptoms do not have an underlying medical basis or, if there is a medical illness, the concerns are far in excess of what is appropriate for the level of disease. Many people suffering from this disorder focus on a particular symptom as the catalyst of their worrying, such as gastro-intestinal problems, palpitations, or muscle fatigue.

Ce faceam pana acum:

Nu dormeam noptile de frica sa nu mor in somn de diferite boli imaginare sau adormeam plangand. Cand eram mai mica o terorizam pe mama cu intrebari si in fiecare seara tipam sa vina in camera: Mamaaaa!Mamaaaa! pana mama nu venea si imi spunea: Andreea taci si culca-te ca esti proasta! nu adormeam. Pe masura ce am crescut am inceput sa imi terorizez si prietenii cu asta. Stiu ca fostul meu prieten isi batea joc de mine si spunea ca sunt o eroina ca am avut atatea boli si nu am murit. Si mai stiu ca mama nu ma mai duce la niciun doctor pentru analize ca nu mai vrea sa se faca de ras. Si despre episodul cand eram beata la mare nici nu vreau sa imi amintesc! Cateodata stiu si eu ca sunt exagerata si cu gandul asta incerc sa ma calmez, dar cateodata intru in asa o transa ca incep sa plang si sa am palpitatii de frica si cred ca adorm doar din cauza ca sunt exhausted - adica black out de la atata plans si frica.
Ma rog, ideea ca degeaba sunt ipohondra daca nu am grija de mine. Degeaba mi frica de cancer la gat daca fumez. Degeaba mi frica de ulcer daca tot beau si fumez.
Asa ca gata!
Punctul Zero:
Aseara colega de camera mi-a zis ca parca arat cam palida. Like sick or something! Va imaginati ce a produs chestia asta in mine! Ce frica, ce procese, ce isterie. Si am zis gata! Imi bag picioarele! Ultima tigara! No more coffee, no more Coca Cola, no more crisps and other shit. La faza cu alcoolul nu ma bag sa zic no more alcohol ever ca stiu ca nu o sa imi iasa. si in plus nu e ca si cum beau zilnic asa ca suntem (eu si cu ipohondria) relativ ok cu asta.

Ce voi face de acum:
Asa ca de astazi nu mai fumez!!!!!!!!!!!
Si pe langa asta, timp de o saptamana-doua am hotarat sa urmez o dieta pentru bolnavii de ulcer, ca sa imi dreg stomacul ca simt ca ma cam roade.

Si asa scot eu din ipohondrie ceva bun!

Si acum va las sa radeti de mine:
Goodman Ace: "The best cure for hypochondria is to forget about your body and get interested in someone else's."

Caskie Stinnett: "The trouble with being a hypochondriac these days is that antibiotics have cured all the good diseases."

Mason Cooley: "All the powers of imagination combine in hypochondria."

Unattributed: The hypochondriac's epitaph: "NOW will you believe me?"

Unattributed: Hypochondria is the one disease I have not got.

Unattributed: "Doctor to patient: I have good news and bad news. The good news is that you are not a hypochondriac."

Jerome Groopman: "Some people believe that physicians dislike hypochondriacs so much because it is a sort of mirror to their own compartmentalized fears."

8 comentarii:

Anda spunea...

Bravo Andreea!!! Iti tin pumnii, si stiu ca si acum face lumea misto de tine... sunt doar malefici.

Anonim spunea...

Haha, cred ca e soarta, doar ce am terminat de scris un draft despre propria mea ipohondrie, cu speculatii despre posibilele boli rare pe care banuiesc eu ca le am sau ca le voi avea pe viitor. Dar nu vreau sa'l public acum pt ca cine o sa ne citeasca pe amandoua una dupa cealalta sigur se va umple de ganduri sumbre cu privire la viitorul omenirii :))

Andrei Pavel spunea...

eu nu o sa fac misto. iti tin pumnii sa te lasi. eu o sa fumez in continuarea :

Andreea spunea...

@anda: mersi mult pt incurajare!! dar lasa-i sa faca ei misto de mine, cand nu o sa mai faca atunci o sa fie de rau, ca inseamna ca o sa fiu chiar bolnava! :)))

@barbie:cum ne-am gasit noi toate ipohondrele pe blog huh?:PP - eu insa dupa cum vezi am invatat sa o utilizez pt scopuri nobile cum ar fi lasatul de fumat;

@Andrei Pavel: fumeaza andrei, fumeaza ca si mie mi-a placut la nebunie si nu gaseam nciun motiv sa ma opresc.si acum cand incerc sa ma las nu m-as baga vreodata sa spun si altora sa se lase (mint, lu maica-mea ii spun);pe cine tine plamanii... dar cand esti ipohondra si tusesti ca un magar...

Anonim spunea...

fostul tau prieten sau iubit?

Andreea spunea...

now isn't this a random question? fostul meu iubit, of course. nu vorbesc despre amicii mei ca fosti amici, that would be sick! :)

Anonim spunea...

Felicitari pentru faptul ca te-ai lasat de fumat.Am incercat si eu de cateva ori dar nu am reusit.totusi, eu zic sa o lasi mai moale cu grijile.Esti tanara,in floarea varstei,ar trebui sa te preocupe altceva acum si nu obsesia de boli.

Andreea spunea...

uff pixule... nu prea mai merit felicitarile.....ieri am fumat :( oricum, ma preocupa si altceva, no worries! orice se poate spune despre mine dar nu ca sunt zgarcita in preocupari!!! :)